Zwangerschapsupdate #8 – 31 weken zwanger

Bron: Prenatal App (zwangerschapskalender)

Vandaag weer een nieuwe zwangerschapsupdate. 31 weken zwanger alweer, het aftellen naar mijn verlof is inmiddels echt begonnen. Ik neem jullie weer mee in mijn afgelopen week.

Energielevel onder het vriespunt

De week begon niet echt lekker. Of nou ja, ik was kapot. Druk op het werk, stressvol weekend (yes, I know, niet oké, maar soms is het niet anders), en die vervelende keelpijn en vastzittende hoest wou niet weg. Manlief wilde eigenlijk dat ik naar de huisarts ging, maar op woensdag had ik een afspraak bij de verloskundige staan, dus dat wilde ik eerst even afwachten. Mijn energielevel was echt ergens beneden 0 gedaald en ik baalde daar zelf enorm van. Ik kon niet de moeder zijn die ik wilde zijn voor Noud, het huishouden was het laatste waar ik zin in had en ik was geen leuke vrouw.

Controle

Bij de verloskundige sprak ik mijn zorgen uit. Mijn ijzer was bij de vorige controle namelijk ook aan de lage kant. Ik ben begonnen met Floradix, dus ik hoop dat dit helpt mijn ijzer weer op pijl te krijgen. Anders moet ik over twee weken nogmaals bloed laten prikken. Bij de controle besprak ik ook mijn zorgen over de grootte van de baby naar aanleiding van de pretecho. De verloskundige begreep mijn zorgen en plande gelijk een groeiecho in. Die was de volgende dag en zag er prima uit, deze echoscopist zag dat de baby wel wat groter was dan gemiddeld, maar niks om grote zorgen te maken. Over twee weken krijg ik nogmaals een groeiecho om te kijken of de lijn zich doorzet.

Nesteldrang

Aan het eind van de week voelde ik me eindelijk wat opknappen. Het vervelende hoestje begon weg te gaan en de keelpijn ook. Op zaterdag kreeg ik het ineens weer te pakken. Manlief en zoonlief waren even op familiebezoek en ik besloot om ‘even’ de bovenverdieping schoon te maken. Ik kreeg het ineens te pakken en ben vervolgens de hele dag door gegaan. Boven, beneden, alles moest schoon en opgeruimd! Het was heel fijn om te merken dat mijn energieniveau eindelijk weer eens boven het vriespunt uit was gekomen.

Een prima week dus, die nog wat moeizaam startte, maar uiteindelijk heel prettig eindigde. Op naar komende week! Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *