Zwangerschapsupdate #5 – 28 weken zwanger

Schreef ik eerder nog dat er niet wekelijks een update gaat komen, komt die nu toch geregeld. Afgelopen week was namelijk een nogal gekke week, met een goede controle, wiebelende hormonen en uiteindelijk een bezoekje ziekenhuis.

Onrustig

De week begon eigenlijk wel prima. Ik merk wel dat ik me niet helemaal mezelf voel. Er zit wat onrust in m’n lijf en hormonen nemen vaker dan me lief is mijn gedrag over. Ook was de rugpijn weer zo hevig aanwezig, dat ik eindelijk ook een bezoek aan de fysio had gepland.

De controle 

Op woensdag mocht ik weer op controle bij de verloskundige. Ik ga nu om de 3 weken en vond het wel fijn om even gecontroleerd te worden. Ik maakte me wat zorgen over de snelle groei van m’n buik, maar dat was helemaal niet nodig. De controle was weer goed, we (Noud was ook mee) mochten weer even luisteren naar het hartje van de baby en gingen daarna weer naar huis.

Stress

Na de controle besloot ik even langs de stomerij te gaan om manlief z’n pak te halen. Daar begonnen stress, want het pak was er dus niet. Meegegeven aan de verkeerde persoon. Er werd heel lullig op gereageerd, heel nonchalant en ik was woedend. Ik besloot rustig te blijven, we spraken een oplossing af en ik belde m’n lief om even te spuien. De donderdag (dag daarna) was drama. Mijn hormonen waren helemaal op de hobbel, ik was moe en barstte in tranen uit toen een collega vroeg hoe het ging. Niks voor mij, maar ik kon het allemaal niet tegenhouden.

Ziekenhuis

De donderdag was dus niet mijn dag, en ‘s avonds werd mijn rampdag compleet. Ik struikelde, raakte uit balans en kon me niet meer herstellen. Resultaat: een mooie smakkerd. Helemaal overstuur heb ik gebeld met manlief. Ik voelde me verder wel oké, maar was ook op m’n buik gevallen. Dus toch de verloskundige maar even gebeld en dat werd toch een bezoekje ziekenhuis. Daar wordt dan een heel protocol gevolgd (CTG en bloedonderzoek) en wachten op alle uitslagen zou tot diep in de nacht duren. Daarom besloten we dat ik zou blijven en wat zou proberen te slapen in het ziekenhuis en manlief ging naar huis om de oppas weer af te lossen. Alle uitslagen waren gelukkig goed, de baby heeft niks aan de val overgehouden. Ik zelf ook niet, op wat spierpijn, blauwe plekken en een hele hoop grijze haren erbij na.

Zoals jullie lezen, het was dus niet echt mijn week. We sloten overigens de week wel heel mooi af, met een prachtige bruiloft van lieve vrienden! Hopen op een betere week!

2 gedachten over “Zwangerschapsupdate #5 – 28 weken zwanger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *