Zwangerschapsupdate #2 – 20 weken echo

Weer een nieuwe zwangerschapsupdate. Ik ben niet van plan dit wekelijks te doen, maar nu komt het zo uit dat het 2 weken achter elkaar is. Want afgelopen week had ik de 20-weken echo.

De echo

Ik was best gespannen voor deze echo. Je kindje wordt toch van top tot teen onderzocht en je hoopt natuurlijk op positieve uitslagen. Maar je weet tegelijkertijd dat het helaas ook voorkomt, dat een 20 weken echo niet zo positief is of zorgwekkend is. Ook wilden wij graag het geslacht van onze baby weten en ja, dat is natuurlijk ook spannend. We hadden trouwens een hele fijne echoscopist. Ze nam ruim de tijd en legde alles heel duidelijk uit. Heel fijn, want bij de echo van onze eerste, ging het allemaal vrij snel en was het aardig abracadabra. Dit gaven we van te voren dus ook aan, en deze vrouw nam ruim de tijd en legde alles duidelijk uit wat we zagen en waar we naar keken. Wat ik ook altijd zo leuk vind aan de echo’s is dat je de bewegingen die je voelt ook zichtbaar zijn!

De resultaten

Het allerbelangrijkste: ons kindje is helemaal goed gekeurd. Nu al een voorbeeldig kind, draaide namelijk steeds de goede kant op zodat alles goed te zien was. Wat een geruststelling is dit. En ik weet hoor, dat op de 20 weken echo ook niet alles te zien is, maar toch. Zo’n fijne 20 weken echo is dan een heel geruststellend gevoel. Ik liep zo te stralen en te shinen na de echo, dat ik gewoon licht gaf. Ook weten wij nu het geslacht van ons kindje. Dat laat ik hier nu (nog) even in het midden. Wellicht deel ik het later, maar voor nu blijft het nog even een verrassing! In ieder geval online šŸ˜‰

Hoe heb jij de 20 weken echo ervaren? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *