Zwangerschapsupdate #13 – 36 weken zwanger

Even een kleine radiostilte op mijn blog. Dit in verband met een hele hectische week afgelopen week, waardoor het bloggen er gewoon even bij inschoot. Normaal verschijnt mijn zwangerschapsupdate op zondag, mijn wisseldag, maar omdat we het weekend weg waren, deze week op maandag. Zoals gezegd, mijn afgelopen week was hectisch (en dat voor de eerste week verlof…).

Rustige start

De week begon op zich vrij rustig.  Ik had niet al te veel gekke dingen ingepland. Maandag was ik lekker thuis, met helaas een ziek mannetje. Hoesten, koortsig en alleen maar hangen en liggen. Dinsdag ging het gelukkig een stuk beter en bracht ik Noud bij oma, om daarna zelf lekker te gaan high tea-en met een vriendinnetje. Dinsdagavond zouden we de verjaardag van mijn broer en pakjesavond vieren, maar we kwamen in een grandioze file van 1,5 uur terecht. Uiteindelijk toch snel de festiviteiten kunnen vieren, maar helaas iets anders dan verwacht.

Extra controle

Woensdag voelde ik me onrustig, verschrikkelijk onrustig. Ik voelde de baby minder bewegen dan anders en kon moeizaam contact krijgen. Met oog op een het weekendje weg dat gepland stond, besloot ik om even langs het inloopspreekuur van de verloskundige te gaan. Die deed de controles en die leken goed, maar het is protocol dat je dan naar het ziekenhuis moet. Daar werd ik om 19.30 uur ’s avonds verwacht. Ook daar waren de controles goed, maar de verloskundige in het ziekenhuis wilde toch de volgende dag nog even de controles doen. Dus op donderdag werd ik weer in het ziekenhuis verwacht. Ook die controles waren goed, alleen bij de echo bleek dat de baby ineens weer heel groot was (?). Er werd gemeten, en nog een keer gemeten, de gynaecoloog werd er bij geroepen . Er werd van alles tegen mij gezegd, mijn dossier werd helemaal compleet gemaakt en ik dacht alleen maar: what the ****! Uiteindelijk bleek het dan allemaal wel weer mee te vallen, wel groter dan gemiddeld, maar nog geen drastische maatregelen nodig en stond ik net zo makkelijk weer buiten. Ik was kapot na deze middag.

Weekendje weg

We sloten de week af met een weekendje Duitsland.  Helaas pindakaas, liep dit ook weer iets anders, want de heenweg kwamen we in forse sneeuwbuien terecht, waardoor we flinke vertragingen opliepen en ook de terugweg was het alleen maar sneeuw en ellende. Wel konden we zaterdag nog een stadje bezoeken en hebben we vooral lekker bordspellen gespeeld (o ja en gegeten!). Het was wel een heerlijke afsluiter van de hectische week. Ik heb zaterdagochtend zelfs tot half 11 geslapen, iets wat ik me niet meer kan herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is!

Ik hoop dat komende week iets rustiger gaat verlopen. Ik heb weer een controle bij de verloskundige en verder vooral leuke dingen op de planning staan, dus ik hoop dat ik nu echt volop kan genieten van mijn verlof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *