Zwangerschapsupdate #12 – 35 weken zwanger

Het is weer zondag en dat betekent tijd om weer terug te blikken op mijn afgelopen week. Mijn laatste werkweek voor mijn verlof. Maar ook de week waarin ik weer een controle had bij de verloskundige.

Controle

Het was weer tijd voor de controle. Ik heb nu om de week controle. Het voelt voor mij heel veel, en begrijp me niet verkeerd, het is heel fijn, maar zo anders dan bij mijn eerste zwangerschap. Toen keek ik echt uit naar de bezoekjes bij de verloskundige. Deze week had ik wel een paar vragen, onder andere over mijn ijzergehalte. Ik was deze week weer erg moe, dus ik wilde even zeker weten of het wel goed zat. Dat prikken ze dus gewoon bij de verloskundige (wist ik niet, dus dat was een meevaller). Mijn ijzer was keurig, dus het is waarschijnlijk toch de combinatie zwanger, werk en gezin geweest. Tevens gingen we het bevalplan bespreken, en ook daar had ik wat vragen over. Mijn vragen werden beantwoord; de reguliere controles werden uitgevoerd en waren keurig, dus weer goed gekeurd voor twee weken!

Voorbereidingen

Zo langzamerhand begint bij ons het gevoel te komen dat we toch echt wat dingen moeten gaan afronden (nu al? Ja nu al!). Zoals manlief gisteren al zei: ‘we moeten toch echt even wat knopen gaan doorhakken’. En dat is precies wat het is. Alles is er wel, maar het moet allemaal nog even op z’n plek. Ik heb ook heel veel zin om nu lekker bezig te gaan. Gisteren is manlief verder gegaan met de peuterkamer. De meubels staan en op z’n plek. Nu nog wat aankleding en inrichting. Ook hebben we nu een definitieve keuze gemaakt voor het geboortekaartje. Ik heb deze week lekker geshopt en het eerste pakje uitgezocht.

Het was dus een prima en rustig weekje! Op naar de eerste week van m’n verlof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *