Zwangerschapsupdate #10 – 33 weken zwanger

Het is zondag, dus dat betekent dat het weer tijd is voor een zwangerschapsupdate. Ik blik terug op mijn afgelopen week en de controles die ik had. Er stond onder meer een reguliere controle bij de verloskundige en een groeiecho gepland.

Controle verloskundige

Het was alweer tijd voor mijn controle bij de verloskundige. Voor mijn gevoel was ik er net geweest, maar het was al weer twee weken geleden. De controles waren goed: een mooie lage bloeddruk, gewicht goed en het hartje klopte fantastisch. Ik neem Noud vaak mee naar de controles. Hij vindt het leuk: ‘baby luisteren‘ en onze praktijk pakt het zo leuk op met hem. Hij mag helpen op de knopjes drukken, hij mag ook altijd even op de weegschaal. Is altijd helemaal onder de indruk! We hebben huiswerk gekregen, want volgende keer gaan we het bevalplan bespreken.

Groeiecho

Ook was het deze week weer tijd voor een groeiecho. De vorige groeiecho liet al niet meer de extreme waarden zien, als tijdens de pretecho. En ook deze was weer prima. De waardes zijn allemaal zelfs weer iets meer naar het gemiddelde toe getrokken. Geen extra groeiecho’s meer nodig dus (stiekem best jammer, want een keertje extra gluren is heus niet erg). Wel krijg ik met 36 weken nog een liggingsecho (dat doen ze standaard) en als er dan nog twijfels zijn over de groei, kunnen ze eventueel dan nog even de groei checken.

En verder … 

was het een hele fijne week. Ik kon lekker mijn dingen doen, zat goed in mijn vel en voelde me gewoon goed. Wel merk ik dat aan het eind van de dag mijn lampje uit is en dat ik na een werkweek kapot ben. Ik lag vrijdag bijvoorbeeld om 20.00 uur al te slapen. Ook zaterdag was niet helemaal mijn dag. Gelukkig kan ik al aftellen naar mijn verlof! Dit weekend gaan we verder met de peuterkamer en hopen we die grotendeels af te krijgen.

Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *