Zwangerschapsupdate #1 – 20 weken


Jeetje, wat gaat de tijd snel (hoeraaaa, cliché nummer 1!). Vandaag ben ik alweer 20 weken zwanger, op de helft dus. Hoewel, als we uit gaan van de uitgerekende datum. Ik ga daar niet van uit, dat deed ik bij de eerste lange tijd wel (tja, dat is het enige waar je aan kunt vasthouden) en die had gewoon besloten 9 dagen langer te blijven zitten 😉 Vandaag even een update hoe het gaat.

De baby

Met de baby gaat het goed. Ik geniet van de bewegingen in m’n buik, die ik al een tijdje mag voelen! Afgelopen week had ik een controle bij de verloskundige en ook daar was alles goed. Bloeddruk mooi laag en weer een prachtig kloppend hartje mogen horen. Komende week staat de 20-weken echo op de planning, spannend!

Mama

Ook met mij gaat het eigenlijk best prima. Wel ben ik weer wat misselijk sinds deze week, of nou ja, ik kan bepaalde groenten gewoon niet verdragen. Ik baal daar behoorlijk van, want er blijft weinig groenten zo te eten over. Ik heb wel wat last van m’n rug en m’n heup en heb van de verloskundige tips gekregen om mijn bekkenstand zo recht mogelijk te houden. Als de klachten aanhouden, is een bezoekje aan de fysiotherapeut onvermijdelijk. Verder geniet ik heel erg van de zwangerschap, ben ik trots op mijn groeiende buik en geniet ik heel erg van de bewegingen in mijn buik. Ik vind het heel bijzonder en intiem, lekker een momentje samen met de baby!

De grote broer 

Ook met de grote broer gaat het hartstikke goed! Hij zit goed in z’n hum, ontwikkelt zich razendsnel (maar daarover deze week een aparte update). Wanneer je aan hem vraagt: ‘Wat zit er in mama’s buik?’, antwoordt hij: deedie‘. Zo schattig. Als mama dan ook nog in de buurt is, dan wordt de deedie plat geknuffeld en gekust. Hij was afgelopen week ook mee naar de controle van de verloskundige en dat vond meneer natuurlijk razend interessant! Stond naast de verloskundige op een krukje toen mama op de behandeltafel lag voor de controles, moest daarna natuurlijk zelf ook nog even liggen op de tafel en wilde het liefst dat we ook nog even met de doptone over zijn buik heen gingen 😉 Hij heeft het besef natuurlijk nog niet, wat er straks allemaal gaat veranderen, maar we proberen hem er op deze manier steeds wat bij te betrekken.

Zo, dat was hem! Over all conclusie: het gaat goed. Ik heb heel veel zin in de 20-weken echo volgende week, maar vind het tegelijkertijd ook heel spannend! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *