Trimester I: Throwback

Ah, wat heerlijk dat ik nu zo vrij uit over mijn zwangerschap kan bloggen! Zoals ik in de aankondiging al zei, de zwangerschap zorgt voor een bult inspiratie. Vandaag een terugblik op het eerste trimester.

Trimester 1

Het eerste trimester is als een razende voorbij gegaan. Voor mij begon dat met een positieve zwangerschapstest. Deze deed ik toen ik 5 weken zwanger was. Ik had zelf al het gevoel, mijn maandelijkse periode bleef uit, maar die is niet altijd helemaal regelmatig. Maar ik voelde me anders, dus de test bevestigde wat ik al voelde. Ik vond het eerste trimester behoorlijk pittig. Ik was gelukkig niet misselijk, maar jongens, wat was ik moe. Ik kon werkelijk waar wel hele dagen slapen. Als Noud zijn middagdutje deed, dook ik er ook in en dan lag ik ’s avonds vaak ook alweer vroeg te slapen. Hoewel ik niet echt misselijk was, moest ik er wel om denken om regelmatig te eten. En ik had/heb een hele sterke afkeur voor bepaalde voedingsmiddelen. Van koffie ging ik bijvoorbeeld over m’n nek (is inmiddels niet meer zo, gelukkig). Brood trok me ook niet echt meer, net als bepaalde groenten.

Verschil vorige zwangerschap

Eigenlijk kan ik me dat niet zo heel goed meer herinneren. Ik heb het gevoel dat ik dit keer echt een stuk meer moe was, maar dat kan ook komen doordat ik nu niet altijd toe kan en wil geven aan mijn moeheid. Wat wel echt héél verschillend was, is de afkeer voor bepaald eten. Dat had ik bij mijn eerste zwangerschap helemaal niet! En tot slot, ik merk dat ik bewuster geniet van de zwangerschap, maar tegelijkertijd er minder mee bezig ben. Het genieten is anders, waar ik bij de eerste bij elk krampje gelijk in de stress kon schieten, kan ik nu echt bewust genieten van die groeiende buik. Andersom, bij de eerste speurde ik dag en nacht zo ongeveer internet af om alles maar in me op te nemen als een spons. Dat doe ik nu niet meer. Alle praktische dingen zijn in principe ook in huis, dus daar hoef ik nu ook nog niet direct mee bezig.

Hoe heb jij het eerste trimester van je zwangerschap ervaren? En merkte je ook verschillen tussen verschillende zwangerschappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *