Pretecho

Het maken van een zogenaamde pretecho, is de laatste jaren niet meer weg te denken. Heel veel mensen kiezen voor een 3D-echo. Wij kozen er bij de eerste zwangerschap niet voor, maar zoals jullie eerder al hadden kunnen lezen, hebben we er nu wel voor gekozen.

Pretecho

Een pretecho kun je bij een eigen gekozen praktijk laten doen. Zoals de naam ‘pret’ al zegt, is het geen medische echo. Het is een extra echo die je op eigen verzoek kan doen. Deze echo wordt dan ook niet vergoed. Naast de standaardbeelden krijg je ook 3D-beelden van je kindje te zien en ik heb de hele echo op dvd gekregen. Dit zal verschillen per praktijk. Ik kon kiezen uit verschillende pakketten (met een verschillend prijskaartje uiteraard).

Waarom nu wel?

Bij de zwangerschap van Noud hebben we er niet voor gekozen, maar nu dus wel. De voornaamste reden voor mij was dat bij een medische echo maar een andere persoon aanwezig mag zijn, en in ons geval is dat dus altijd manlief. Bij de pretecho ging Noud mee en oma. Ook vond ik het fijn om nog een keer extra te gluren naar ons wondertje (toen wist ik nog niet dat ik ook nog extra groeiecho’s zou krijgen) en helemaal omdat het zo uit kwam dat het na mijn val was. Even een extra check en bevestiging. Ik vond de pretecho wel prijzig en dat was de enige reden waarom ik nog twijfelde.

Ervaring

Ik had er niet zoveel verwachtingen van, maar ik vond het prachtig. Ook zie je op zo’n 3D-echo natuurlijk veel meer en kun je echt al een beeld krijgen van je kindje. Ik vind het echt een aanrader en super leuk. Nog een leuk extraatje: ik heb de hele echo op dvd gekregen en kan dus thuis altijd nog even kijken.

Heb jij een pretecho laten maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *