Hor(ror)monen

Jeetje, ik had niet verwacht dat ik zo veel last zou krijgen van mijn hormonen. Bij Noud had ik het vrij goed onder controle, op een paar kleine uitbarstingen na. Bij deze zwangerschap is het echter heel anders, vanaf het begin lijkt het wel.

Emotioneel labiel

Zo ben ik vanaf het begin al vrij emotioneel. Zo moest ik toen ik 8 of 9 weken zwanger was, ineens ontzettend huilen in de auto, omdat er een meisje kaartjes won voor haar idool en ze zo blij daar mee was. Goed, kan gebeuren. Maar ook met het brengen naar de crèche en dan een huilend kind achter laten: ik zat vervolgens ook met tranen in mijn ogen in de auto. Terwijl ik gewoon weet dat het goed is, zodra ik weg ben. Ik kan ook gewoon weinig hebben. Drukte om me heen: even vind ik prima, maar het wordt me snel te veel en dan kan ik ook soms echt even raar uit de hoek komen of ineens heel hard gaan huilen. Een ongelukje: ik blijf daar lang mee rondlopen, ook al is het iets kleins en ben ontroostbaar zo ongeveer. Wat ik vooral merk, is dat alles gewoon langer blijft hangen en dat ik mezelf soms gewoon echt enorm in de weg zit. Manlief moet het trouwens ook regelmatig ontgelden, met een snauw hier of een rotopmerking daar. Gelukkig kan hij dat redelijk goed relativeren en me lekker in mijn sop gaar laten koken.

Nesteldrang

Overigens zijn die hor(ror)monen niet alleen maar negatief. De afgelopen weken heb ik ontdekt waar de hormonen deze zwangerschap nog meer voor zorgen: namelijk nesteldrang. Ik ben de afgelopen weken elke verdieping afgegaan en aan de poets gegaan. De kelder: de woonkamer: de keuken: de slaapkamers: de badkamer: de zolder. Ik dacht als ik dat klaar had, dat ik dan wel weer rust in mijn kont zou krijgen, maar niets blijkt minder waar. Ik loop serieus de hele dag te poetsen en kan pas rustig zitten als ik (in mijn ogen) klaar ben. Al moet ik zeggen, dat ik sinds de laatste week af en toe ook kan denken: ‘laat de boel de boel maar even, het komt morgen wel weer.’ Ook wel eens lekker.

Heb jij last van de zwangerschapshormonen (gehad)? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *