Hoera! Ik heb verlof.

Het is zo ver! Ik heb verlof. Gisteren was mijn voorlopig laatste werkdag en sloot ik de deur achter me voor de komende 16 weken.

De laatste week

Zo’n laatste week is toch gek. Ik had al veel afgerond en overgedragen, dus ik kon eigenlijk heel rustig de week door. Ik nam nog afscheid, had een heerlijke lunch met collega’s en werd flink verwend. Zo lief. De laatste week staat dan toch veel in het teken van afscheid. En als ik ergens niet goed in ben, ook al is het dan tijdelijk.

De laatste dag

En dan is er de laatste dag. Ik had mijn to do list naast me liggen, zat al vroeg op kantoor en ben aan de slag gegaan. Ik ging nog een keer lunchen met collega’s. En ik weet niet wat het is, maar op een gegeven moment ging ik uitstellen. Ik had alles klaar, maar ik vond het toch moeilijk om alles af te sluiten en het gevoel bleef me bekruipen: is alles af? Een soort unheimisch gevoel. Uiteindelijk sloot ik af en kon ik met een gerust hart naar huis.

En dan nu…

Wat ik allemaal voor m’n verlof gepland heb, deelde ik laatst al. Ik denk dat komende week even uit mijn systeem moet dat ik niet hoef te werken. En dat ik me nog regelmatig moet bedwingen om niet even m’n telefoon te checken of m’n mail te checken. Dat moet even uit m’n systeem en dan ga ik lekker met de voetjes omhoog, Netflixen en broeden (en poetsen, lang leve de nesteldrang!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *