Wist-je-datjes?

img_3193
Rhodos, 2015

Sorry luitjes. Afgelopen dagen enige radiostilte van mijn kant, afgelopen week was een drukke week (en zit ik net vorige week te verkondigen dat ik eindelijk wat gewend ben aan het nieuwe ritme) en was ik even inspiratieloos. ’s Avonds lag ik overigens ook al om een uurtje of 21.00 te tukken op de bank. Daarom vandaag even een loos kletspraatje in de vorm van een aantal wist-je-datjes. Dus… Wist je dat…

… ik een enorme controlfreak ben.

Yes. En ik kan je vertellen, dat kan soms best problematisch zijn. Loslaten, uh, nee. Dat woordje komt nog niet in m’n woordenboek voor. En nee, ik denk nog maar niet aan alle stapjes die nog komen gaan en met loslaten te maken hebben. Die zijn nog hééééél ver weg! Trouwens, toen ik zwanger was, draaide dit helemaal om. Manlief grapte weleens: ‘Kim, ik kan niet meer op je vertrouwen.’ Ik was ineens uberrelaxed. Die kant van hormonen bevielen me erg goed.

... ik enorm last van heimwee heb.

Als klein kind al. En nog steeds heb ik dit. Ik ben dol op vakantie en tripjes weg, maar vind het heerlijk om weer naar huis te gaan. Alle mensen die me lief zijn dicht bij me in de buurt. En natuurlijk lekker kroelen met ons katje. Nee, ik ben ook echt een huismus. En dat terwijl ik vroeger elk weekend tot diep in de late uurtjes ergens op een dansvloer stond.

… ik een hekel heb aan te laat komen.

Als iets mij irriteert is het te laat komen. Ik ben ook standaard altijd 10 minuten te vroeg. Nou ja, correctie. Ik was altijd te vroeg. Sinds ik moeder ben, vind ik het een stuk ingewikkelder om op tijd te komen. Ik probeer zoveel al voor te bereiden, maar toch moet ik altijd haasten (en kom ik ook geregeld te laat). En altijd, maar dan ook echt, altijd, als we op tijd staan, gebeurd er iets onverwacht. Noud moet nog een schone luier; Noud spuugt zichzelf onder en moet schone kleertjes aan; ik kom er achter dat ik nog niet m’n eigen spullen heb gepakt en noem maar op.

… ik een enorme koukleum ben, maar het liefst elk jaar op wintersport ga.

Als grote koukleum is dit best bijzonder. Maar ik hou van wintersport. Ik ski vanaf m’n zesde en wintersport gaat voor alle andere vakanties. Gelukkig denkt manlief net zo 🙂 Komend jaar gaan we voor het eerst als gezin naar de sneeuw, en ik ben heel benieuwd hoe ons kleine ventje dit vindt.

… ik regelmatig make-uploos de deur uitstap.

Ik gebruik nooit veel make-up. Foundation vind ik te ingewikkeld en daarvan ben ik bang dat ik er als een pannenkoek uit zie. Ik vind het heel mooi, als je het goed kunt aanbrengen, maar hier heb ik nooit genoeg tijd ingestoken. Lippenstift heb ik ook nooit op. Vaak is het bb-cream, oogpotloodje en mascara. Ongeveer. Soms wat meer, maar het gebeurd ook geregeld dat ik de deur uitstap en simpelweg make-up vergeten ben op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *