Uitjestip: landgoed Nienoord

Wij vinden het heerlijk om in het weekend even lekker het huis uit te gaan. Zeker nu het mooiere weer er uit komt, mogen we graag één van de twee dagen er lekker op uit gaan. Vorige week gingen we naar Familiepark Nienoord (in Leek) en vandaag deel ik met jullie hoe het was en wat ik er van vond.

Het park

Het familiepark ligt op Landgoed Nienoord. Naast het familiepark heb je ook nog een subtropisch zwembad, een museum en een groot natuurgebied waar je kunt wandelen. Maar goed, terug naar het familiepark. Het is een park waar voor iedereen wat te doen is. Je betaalt €8,00 p.p. entree (kinderen onder 2 jaar gratis) en dat is incl. ritje met het treintje door het park. Op het park is voldoende speelgelegenheid voor iedereen. Er is dus een treintje, er zijn glijbanen, er is een (overdekte) apekooi, er zijn schommels, er is een draaimolen, er zijn glijbanen, je kunt een ritje maken op een trekker, je kunt in een traphelicopter, er is een kinderboerderij. Voor ieder wat wils dus.

Onze ervaring

Wij gingen dus naar het park met ons dreumesje van (net) 1. Ik vond dat best wel wat ‘spannend’: in die zin, in hoeverre is zo’n park leuk voor hem of is hij daar toch nog net te jong voor? Wij begonnen met de kinderboerderij: Noud vond het geweldig. Het treintje was ook wel leuk, zolang dat ding maar reed. Als we moesten wachten was Noud er wel weer klaar mee. Oh, en dat treintje is klein, dus heel comfortabel zit je er als volwassene niet. De hoge glijbaan met de mat was fantastisch (ook voor papa én mama). Noud vond de draaimolen geweldig. Ook met papa op de trekker was leuk. Als laatste gingen wij nog even in het overdekte ‘ooievaarsnest’ (voor de allerkleinsten). Er is een klein springkussen; een soort van box met matten en kussens en nog wat ander leuk speelgoed. Ook hier kon Noud zich nog prima vermaken en lekker ravotten.

Conclusie

Wij vonden Nienoord echt heel erg leuk. €8,00 is nog te doen qua entreeprijzen. Ik denk dat het voor Noud alleen nog maar leuker wordt als hij ouder wordt, maar het viel mij echt 100% mee hoe goed onze dreumes zich hier al kon vermaken. Hier gaan we zeker nog eens terugkomen!

Ben jij al eens op Landgoed Nienoord geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *