Throwback Thursday #2 – De kraamweek

img_0031

Je hoort zo veel verschillende verhalen over de eerste week na de bevalling. Het is druk, vermoeiend. Er loopt continu een vreemde in je huis. Dit is wel iets waar ik me het meeste zorgen over maakte. Ik vind het moeilijk om dingen uit handen te geven en  dan zou iemand in mijn huis mijn was doen en het huishouden overnemen. Benieuwd hoe ik dit heb ervaren?

Thuiskomst

Mijn kleine man en ik kwamen twee dagen na de bevalling thuis. Ik ben op een dinsdagochtend bevallen en mijn kleine man moest 24 uur blijven om zijn suikers te controleren. Daarna moest ik nog een dag langer blijven. Naar huis gaan vond ik enigszins spannend. Hoe zou het allemaal gaan? Wat als ik vragen had? HELP?! De autorit ging prima en we waren denk ik net een half uurtje thuis en toen kwam ook onze kraamverzorgster al. Dat was wel een opluchting, als onervaren ouders waren we toch nog enigszins onzeker.

 

De kraamweek

Ik heb de kraamweek positief ervaren. Het belangrijkste was dat we een goede klik hadden met de kraamverzorgster. Ze was vriendelijk, niet opdringerig en gaf ons goede adviezen. Ze nam tijd voor ons en heeft me goed geholpen met het opstarten van de borstvoeding. Nu snap ik niet hoe ik me ooit druk kon maken over het idee dat een ander in mijn huis mijn huishouden zou overnemen. Ik was daar echt gewoon niet mee bezig, en ik vond het stiekem heel fijn dat mijn huis lekker fris was, terwijl ik de hele dag kon zwijmelen bij mijn kleine mannetje. Ik dacht dat de beruchte kraamtranen mij over zouden slaan, maar helaas, ergens rond dag 6 of 7 kon ik overal wel om huilen. En toen de kraamverzorgster wegging, toen heb ik zeker wel een paar traantjes gelaten. Ik was wat onzeker en vond het ontzettend spannend dat we er vanaf toen ‘alleen’ voor stonden. Het enige waar ik achteraf wat minder positief op terugkijk, is het feit dat ik in de kraamweek niet echt mijn rust heb kunnen pakken. Of nou ja, correctie, ik had echt wel de mogelijkheden hoor, maar ik vertikte het gewoon. Ik knalde maar door en ik knalde maar door (de kraamverzorgster stuurde me echt wel braaf elke middag op bed hoor) en dat heeft me later wel opgebroken.

Ik kijk heel positief terug op mijn kraamweek. Hoe hebben jullie de kraamweek ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *