Tea time #6 – Zou je liever gedachten kunnen lezen of onzichtbaar willen zijn?

Vandaag weer een nieuwe tea time. In tea time beantwoord ik een filosofische vraag die ik van een theezakje van Pickwick geplukt hebt. Ik wil je uitnodigen om jouw antwoord op de vragen achter te laten in de comments! Vind ik leuk! Vandaag beantwoord ik de vraag: zou je liever gedachten kunnen lezen of onzichtbaar willen zijn?

Gedachten lezen of onzichtbaar?

Hier heb ik misschien 1 seconde over hoeven nadenken. Mijn eerste reactie is: gedachten lezen, zeker weten. Onzichtbaar zou soms ook verdomd handig zijn, maar echt waar, gedachten lezen lijkt me heerlijk. Ik ben soms best wel nieuwsgierig en daarbij ook onzeker. Ik wil soms zo graag weten wat mensen denken. Ik ben ook heel goed in het invullen voor andere mensen. Mijn gedachten gaan heel snel, dus ik kan in een microseconde al denken dat mensen iets raars over mij denken… Dus daarom gedachten lezen. Dan gaan mijn eigen gedachten niet zomaar aan de haal. Met onzichtbaar is het natuurlijk super leuk om af en toe even bij bepaalde gesprekken aan te sluiten. Maar gedachten lezen kun je altijd doen natuurlijk en dan wordt ook het onuitgesproken duidelijk. Zei ik al dat ik nieuwsgierig was? Het heeft natuurlijk wel een keerzijde. Zou je als mens gelukkig zijn als je alles weet wat andere mensen denken? Alles weten maakt niet gelukkig, ben ik van overtuigd. Dus ook alles weten wat anderen denken maakt zeker niet gelukkig, ik denk dat je er ook wel ongelukkig door kan worden. Want niet alles wat anderen denken zal positief zijn. En dan neem je die energie weer over en zo. En als mensen negatief over jou denken, is natuurlijk helemaal niet leuk om te weten. Oké, dan maar even een compromis. Eén dag gedachten kunnen lezen en dan weer over tot de orde van de dag.

En wat zou jij liever willen: gedachten kunnen lezen of onzichtbaar zijn? Laat het achter in de comments, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *