Tea time #3 – Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren?

16-12-16

Het is weer vrijdag en daarom weer tijd voor een nieuwe tea time! Om de week beantwoord ik een filosofische vraag die ik van de pickwick theezakjes haal. Vandaag beantwoord ik de vraag: Zou je liever al je eten rauw eten of al je eten frituren?

Rauw eten of frituren?

Ai. Lastig? Nou nee. Ik geloof dat ik zou gaan voor rauw. Er zijn genoeg dingen die je rauw kunt eten, groenten en fruit. Brood enzo. Of hoort dat dan weer niet onder rauw eten? Dat wordt natuurlijk in een oven gebakken. Hmm, nee. Ik blijf toch bij rauw. Hoe wel ik het heerlijk vind om op zijn tijd even de frituurpan aan te zetten, heb ik afgelopen weekend nog aan den lijve mogen ondervinden dat mijn lichaam niet zo goed functioneert op ongezond eten. Ik krijg dan ongelooflijk last van mijn maag, dus echt niet oké. Maar ja, als ik nu dan weer denk aan alleen rauw eten. Dat is ook lastig geloof ik. Maar ik blijf bij mijn punt. Dan maar alleen rauw. Er zijn tegenwoordig hele levensstijlen gebaseerd op alleen rauw voedsel. Ik besloot even te zoeken op raw lifestyle. Ik kwam bij een website waar iemand volledig raw leeft. Die eet bijna alleen fruit en groenten. En ter aanvulling wat noten en zaden. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar op kan leven. Maar misschien hou ik daarvoor ook iets te veel van lekkernijen. Dat zou ik nooit kunnen volhouden.

Een volledig rauwe levensstijl ambieer ik dus absoluut niet. Een levensstijl volledig met frituur ook zeker niet. Als ik gedwongen word te kiezen, ga ik toch voor de volledig rauwe levensstijl. Ik denk dat ik dan ook iets langer gezond blijf, dan als ik volledig ga frituren 😉  Maar zolang ik niet hoef te kiezen, hou ik het lekker op een combi (en dit typ ik onder het genot van een heerlijk bakje chips).

Wat zou jij doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *