Sunday (saturday) readings #15

Goedemorgen. Huh, wat? Sunday Readings op zaterdag. Yes, morgen is het moederdag en dan heb ik een ander artikel op de planning. Op zondag (en vandaagd us op zaterdag) deel ik wat nieuwsfeitjes, die ik in de afgelopen week heb gelezen die ik interessant/leuk/opmerkelijk genoeg vond en waar ik wat van vind. Vandaag in Sunday Readings: Schermtijd en Spraakontwikkeling en Het is een fase.

Schermtijd en spraakontwikkeling

Het blijkt dat er een verband is tussen hoe veel kinderen naar een scherm kijken en de spraakontwikkeling. Het blijkt namelijk zo dat hoe meer kinderen naar een scherm kijken, hoe later het gaat praten. Ik vind dit nogal schokkend. Tuurlijk kon ik met mijn gezonde verstand ook nog wel bedenken dat een kind de hele dag achter de tv te laten, niet goed is voor de ontwikkeling. Maar de cijfers die hierin staan. Ik heb per direct de tv uit ons huis verbannen. Nee hoor grapje, maar het maakte me wel weer even duidelijk om goed op schermtijd te letten. Nu was het bij ons volgens mij nog niet heel extreem, maar soms is het net wat makkelijker om even de tv aan te zetten. Daar denk ik nu dus wel even 3 keer over na 😉

Het is een fase

Dit artikel riep zo veel herkenning op. Mooi om te zien hoe eerlijk dit beschreven wordt en fijn om te lezen dat er meer mensen dit soort dingen herkennen. Noud heeft momenteel ook van die driftbuitjes, door de frustraties. Ik denk ook dat het er gewoon uit moet, die frustraties. Ik probeer hem daar wel in te begeleiden, maar dit lukt niet altijd. Soms moet het er gewoon even uit. Prima ventje, schreeuw maar even een eind weg. Ik vind het alleen nog moeilijk dat hij het ook begint te doen waar ‘anderen’ bij zijn, zoals gisteren op de crèche.

Fijne zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *