Sunday readings #4

Goedemiddag. Leuk dat je weer een kijkje komt nemen. Elke zondag deel ik met jullie een tweetal artikelen uit het nieuws die mij interesseren, verbaasd deden staan of waar ik iets van vindt. Vandaag kunnen jullie wat lezen over wat je sterrenbeeld over jou als moeder zegt en over een groep compleet geïsoleerden in onze maatschappij.

Sterrenbeeld

Ik geloof niet zo zeer in horoscopen, maar stiekem vind ik het leuk om dit soort dingen even te lezen. En het belangrijkste; om te kijken of het klopt. Ik ben een maagd. Volgens dit stuk ben ik een echte regeltante, een harde werker, gestructureerd, gezond en analytisch. Daar tegen over staat dat ik bezorgd, een piekeraar en veroordelend zou zijn. Er zijn aardig wat dingen die wel kloppen, dat kan natuurlijk snel met die brede termen. Bezorgd en piekeraar, ja zeker. Veroordelend, ik wil het liever niet, maar ben het zeker wel. Regeltante, harde werker en analytisch klopt ook, maar gezond en gestructureerd, nou ja, iets minder. Overigens voor  Noud zorg ik altijd dat hij gezond te eten krijgt, dat dan weer wel!

De vergetenen

Van dit bericht schrok ik. Er blijken heel veel mensen in Nederland te zijn die in een volledig isolement leven. En dan ook echt: afgesloten van water, licht, gas en alles. Ik vraag me dan echt af: hoe kan dat in onze enorme verzorgingsstaat? Hoe betaal je de huur en waarom komt de woningbouw er niet achter? Blijkbaar omdat niemand de verantwoordelijkheid voor deze groep wil nemen. In Rotterdam is nu dus geïnvesteerd en is deze groep geprobeerd in kaart te brengen. Maar, dat stopt in april, omdat het niet gefinancierd wordt. Terwijl er toch schokkende uitkomsten zijn wat volgens mij nog een topje van de ijsberg is. Ik hoop dat de overheid nu eindelijk ook ingaat zien dat al die bezuinigingen op de korte termijn misschien geld op levert, maar dat op lange termijn het voor veel meer problemen zorgt en dus ook veel meer geld gaat kosten.

Fijne zondag allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *