Muziekfavorieten

muziek

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat overal de lijstjes weer op komen. Op Q-music was afgelopen week de Q-top1000. En dat deed me eens nadenken: wat zijn nu mijn favoriete nummers all time? Vandaag deel ik mijn lijstje met mijn favoriete 9 nummers. Benieuwd? Lees dan verder!

 1. Marco Borsato – Dochters
  Dit nummer werd gedraaid op mijn trouwdag, toen ik werd weggegeven door mijn vader. Voor mijn trouwdag vond ik het al een prachtig nummer  en wilde ik graag dat het gedraaid zou worden als ik ging trouwen. Dat is gelukt 🙂 Overigens vind ik Marco Borsato sowieso top, thnx to my mom! Ik herinner me nog heel goed dat we in de auto altijd een cassettebandje (volgens mij was het een cassette, maar wellicht ook al een cd) van Marco hadden en dat we al die nummers mee konden zingen! Heerlijk!

 2.  Calvin Harris ft. Rihanna – We found love
  Ik had oprecht niet zoveel met dit nummer. Tot we op dansles gingen, ook voor onze trouwdag. We hadden een ander nummer uitgezocht (of eigenlijk, ik had dat nummer uitgezocht) maar voor de dans was die net iets te langzaam. Onze danslerares kwam vervolgens met dit nummer en die was perfect. Wanneer dit nummer voorbij komt, voert het me altijd weer terug naar die tijd. Het lachen tijdens de danslessen, het oefenen thuis, de spanning voor de openingsdans op de dag zelf en de opgeluchtheid toen het er op zat en het feest los kon barsten!
 3. Reamonn – Supergirl
  Ik luister dit nummer nooit, echt nooit. Maar toch komt het in mijn favorietenoverzicht. Waarom? Dit nummer werd in 2001 uitgebracht in Nederland en werd veel gedraaid toen ik in het ziekenhuis lag na een ernstig ongeluk. Dit nummer was toen echt het nummer van mijn vader en mij. En die betekenis heeft het altijd gehouden. Als ik dit nummer nu nog hoor, dan brengt het me weer terug naar die tijd. En vooral de herinneringen hoe hecht ons gezin altijd was en nog steeds is. En hoe blij en dankbaar ik daar voor ben, omdat ik (vanwege mijn werk) ook zie hoe het in heel veel gezinnen zo anders is.
 4. Nick & Simon – Kijk omhoog
  Tja, Nick en Simon kunnen niet ontbreken in mijn lijstje. Ik ben echt een groupie geweest en hoewel ik me er misschien voor hoor te schamen (zoals manlief altijd zei: Kim, come on, je bent volwassen), was het echt super leuk. Ik heb er leuke meiden door leren kennen. Inmiddels ligt het tijdperk Nick & Simon achter mij, maar dit nummer kan niet ontbreken in mijn lijstje. Ik gebruikte een stukje uit de songtekst in een stuk dat ik een tijd geleden schreef over mijn ongeluk. Richt je op het positieve, laat het verleden los en leef in het nu.
 5. Guus Meeuwis – Geef mij je angst
  Ook dit is zo’n nummer dat ik nooit zelf op zal zetten en toch staat hij ook in mijn lijstje. Ik ben helemaal geen groot fan van Guus, vind zijn muziek wel oké, maar vooral op feestjes. Ik ging samen met vriendinnetjes naar een concert (wat dan wel weer een groot feest is, super leuk) en tijdens dit nummer stond ik daar dus midden in die concertzaal te huilen. Dit is iets wat me niet snel overkomt (zeker niet in het openbaar), maar dit nummer kwam toen zo ongelooflijk binnen.
 6. Jason Mraz – The freedom song
  Jason Mraz is altijd goed! Ik hou van zijn muziek en kan er echt vrolijk van worden. Dit nummer springt er voor mij uit, want toen ik het album waar dit nummer op stond voor het eerst luisterde, bleef dit nummer in mijn hoofd rond spoken. Het vrolijke, het positieve, ik vind het een heerlijk nummer!
 7. Natascha Bedingfield – Unwritten
  Ja, ook dit is weer zo’n nummer: ik zou hem nooit opzoeken, maar als hij voorbij komt, dan zet ik hem zeker niet af. Ik weet niet wat het is met dit nummer, maar dit nummer spreekt mij aan. Het staat voor mij voor dat jij degene bent die jouw leven moet leiden, iemand anders kan het niet voor je doen. En dat is natuurlijk zo waar. Het is een mooie herinnering voor mezelf.
 8. Ed Sheeran – Thinking out loud
  Dit nummer staat voor mij voor pure liefde. En wat is nou een mooier onderwerp dan de liefde? We vergeten het nog wel eens in deze tijden van verdriet, haat en terreur. Dit nummer wilde ik eerst graag voor onze openingsdans gebruiken, maar hij was iets te langzaam voor de dans. Manlief kan dit nummer overigens niet meer horen, want we hebben de dans wel een paar keer (oké, iets meer dan een paar keer) geoefend op dit nummer.
 9. De Dikdakkers – Cowboys & Indianen
  Huh, wat, echt waar? Ja jongens, sorry, maar ook dit nummer kan niet ontbreken in mijn lijstje. Het is zó fout, ik weet het. Het is ook gewoon echt geen goed nummer, maar zonder dit nummer is een feestje niet compleet. Tijdens een wintersportvakantie heb ik me een keer helemaal uitgeleefd op dit nummer (lees: op tafels dansen) en op elk familiefeestje komt dit nummer dus ook weer terug.

Zo, deze nummers zou ik doorgeven voor een top-zoveel lijstje. Tenminste op dit moment. Overigens, staat het niet op volgorde (behalve dan de laatste, die komt altijd onderaan). Bij mij wisselt het nogal per moment en hoe ik me voel welk nummer op dat moment bovenaan zou staan. Welk nummer mag voor jou niet ontbreken in een top-zoveel?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *