Mijn naam is… Kim (Slodder)Vos

vacuum-cleaner-657719__180

Hoi. Ik ben Kim (Slodder)Vos. Zo, het is gezegd. Dat is er uit. Mensen die me kennen zullen meteen weten wat ik bedoel. Ik ben gewoon niet zo opruimerig. Ik ben zo iemand die in 1 minuut een kamer kan laten zien of er een bom is ontploft. En opruimen? Ik heb er gewoon echt geen zin in. Maar nu met een kleintje, zal ik toch wel moeten. Benieuwd hoe mij dat vergaat? Lees dan verder.

Chaoot 1e klas

Opruimen is nooit een sterke kant van mij geweest. Ik ben gewoon niet zo geordend. Niet een eigenschap waar ik trots op ben, maar goed, dat is dan eenmaal zo. Het tegenstrijdige is altijd dat wanneer ik een opgeruimd huis had, het in mijn hoofd ook een stuk rustiger was. Daarom kon manlief ook altijd aan mij zien als het tentamentijd was. Dan was ons huis ineens spik en span. Ik kon dan ineens helemaal omdraaien en dan moest het hele huis echt helemaal schoon. Anders kon ik me gewoon niet concentreren. Ik schoot daar overigens dan weer helemaal in door, ging alle kastjes bij langs, ruimde alle papieren en administratie op etc. etc. Maar goed, dat is dan ook weer een nuttige manier van studieontwijkend gedrag. Het was in ons huis dan niet altijd even netjes, maar wij waren er tevreden mee en konden er prima mee leven.

Babyproof huis

Toen ik zwanger was, begon er wel al wat te knagen. Er moest wat veranderen. Tijdens mijn verlof hoopte ik al dat de nesteldrang mij ook nog even zou aandoen, maar helaas daar werd ik in overgeslagen. Het zit denk ik gewoon niet in mij 😉 Maar ik vind het wel belangrijk dat mijn ventje in een schoon huis en enigzins opgeruimd huis kan rond kruipen en de wereld ontdekken. Dat betekent dat ik dus wel wat in mijn eigen gewoonten heb moeten veranderen. Ik vond het best ingewikkeld. Vooral toen Noud ging kruipen en de wereld ging ontdekken. Je moet dan wel opruimen, want alles wat in zijn pad ligt, wordt grondig onderzocht (en bij voorkeur met zijn mond). Ik vond dat ik alles qua huishouden moest doen als Noud lag te slapen. Inmiddels ben ik daar op teruggekomen. Ik stofzuig nu elke dag (ha, had je me dat een jaar geleden verteld, had ik je voor gek verklaard) en dat doe ik ’s ochtends als we beneden komen. Noud zit dan even lekker in de box te kijken en kan daarna op een schone grond spelen. Grappig ook, hoe ik daarin veranderd ben. Ik kan Noud niet op de grond laten kruipen als ik niet eerst de grond heb schoongemaakt. Dus dat valt me reuze mee. En nog steeds is het soms een heerlijke chaos in ons huis, vooral qua spullen die bijvoorbeeld over de tafel verspreid liggen, maar ik zorg er altijd voor dat de boel schoon is, waar Noud kruipt, speelt en ontdekt. De volgende stap is nu nog het bijhouden van de overige ruimtes 😉

Hoe combineren jullie het huishouden met jullie gezin en dagelijkse bezigheden ?

P.S. Deze post is wat aan de late kant, maar ja, dat krijg je als sloddervos 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *