Marktplaats babyaankopen

img_0312

Wanneer je zwanger bent van de eerste, komt er ineens een heleboel op je af. Zo ook de aanschaf van allerlei spullen, zoals een babykamer, kinderwagen, kleertjes, maxi-cosi, beddengoed en noem het allemaal maar op. De uitzetlijstjes zijn in overvloed te vinden op het wereldwijde web. Koop je alles nieuw in de winkel, ben je een behoorlijk fortuin kwijt. Wij besloten daarom eens op marktplaats te speuren. Benieuwd naar mijn ervaringen hiermee? Lees dan verder.

Kinderkamer

Wij besloten al vrij snel dat we de meubeltjes voor de babykamer via marktplaats zouden aanschaffen. En eigenlijk hadden we daar vrij snel onwijs geluk mee. We vonden een mooie kamer via Marktplaats (al vrij vroeg in de zwangerschap). Witte, stoere meubels. Een mooie, ruime kledingkast. Een praktische commode en een mooie ledikant. We gingen kijken, waren meteen verkocht. Deze mensen waren ook nog eens onwijs meedenkend, we zaten namelijk vlak voor een verhuizing. We vroegen of we het mochten halen in het weekend dat we alles gingen verhuizen en dat vonden ze prima! Toen manlief de kamer ging ophalen, kregen we er ook nog een heleboel extra’s bij. Fijn dat het op deze manier kan.

Kinderwagen

De kinderwagen vonden we nog al een dingetje. We gingen in de winkels kijken naar nieuwe wagens, maar ook die zijn behoorlijk aan de prijs. Daarom besloten we ook om eens op marktplaats te speuren. Ik wilde graag een Mutsy, dus daar zijn we op gaan zoeken. We vonden al vrij snel eentje die ook nog eens leuk geprijsd was. We gingen heen om te kijken en besloten om hem mee te nemen. En daar gingen we de mist in. We hebben een prima wagen hoor, maar we hadden toch nog even iets verder moeten kijken en vergelijken. Deze wagen bleek achteraf namelijk nogal lomp en niet heel praktisch in gebruik. Ook bleek uiteindelijk dat toen we de wandelwageninzet gingen gebruiken, er riempjes misten. Achteraf dus best spijt van deze aankoop.

Box

Ook de box schaften we aan via marktplaats. Ik wilde graag een witte box met een lade er onder in. Al snel kwam ik er achter dat dit best wel een opgave was. Dus die wens liet ik maar even een beetje varen. Uiteindelijk kwam ik op een simpele houten box van Bopita. Ik kreeg er ook nog 2 handige boxkleden bij. We hebben heel veel plezier van deze box. Hij past prima binnen ons interieur, de lade mis ik niet, omdat ik een boxzak heb gekocht waar ik al het speelgoed in kan opruimen. Ook deze aankoop ben ik heel blij mee!

We hebben flink wat geld kunnen besparen door een aantal zaken via Marktplaats te kopen. Over het algemeen ben ik heel tevreden over de aankopen, alleen hebben wij iets te snel de kinderwagen meegenomen. Hebben jullie spullen tweedehands aangeschaft? En hebben jullie nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *