Koken zonder pakjes en zakjes

img_1609

Ik ben geen keukenprinses. Ik vond het al flink ingewikkeld om al die pannen op het vuur te kunnen managen, dus veel verder dan wat aardappeltjes, groente en vlees kwam ik niet. In de jaren dat ik zelf m’n maaltijden moest maken, begon ik wel wat te leren, maar ik vond het nog steeds niet leuk. Toen ik zwanger was en Noud geboren was, werden wij ons er echter veel bewuster van wat we allemaal door ons eten gooien.

Keukenprinses

Bij mij is het een tijd geleden ineens omgeslagen. Ik begon koken leuk te vinden en vind het ineens een uitdaging om nieuwe recepten te maken. Huh, wat?! Oké, een keukenprinses ben ik nog steeds niet, zal ik ook niet worden. Ik vind het bijvoorbeeld heel ingewikkeld om zelf iets te bedenken aan recepten. Ik zoek een recept en dan maak ik het, ik wijk wel eens wat af, doe er wat extra’s bij of haal wat er uit, maar de basis hou ik altijd aan. Is natuurlijk ook niet erg 🙂 Het allerleukste vind ik toch wel als ik mijn mannen zie smikkelen van de gerechten die ik heb gemaakt.

Zonder pakjes en zakjes

Op een gegeven moment sloeg het bij ons om. Voor Noud kook ik natuurlijk zonder pakjes/zakjes en toevoegingen. Bij ons ‘sloop’ het er op een gegeven moment ook in, dat we eens een eigen pastasaus maakten in plaats van uit een pot. En ja, het is wel even wat meer werk, maar man, het is ook zo veel lekkerder! We hebben eigenlijk niet eens bewust de keuze gemaakt, maar het is er echt ingeslopen. Ik dacht eerst dat het zo veel moeilijker zou zijn, maar eerlijk, dat is het gewoon echt niet. Qua voorbereiding is het wel even iets meer, ja. Je hebt iets meer snijwerk en voorbereiding, maar dat weegt echt niet op tegen hoe veel lekkerder het is. De smaken zijn zoveel puurder en je krijgt zoveel minder zout en suiker binnen. Af en toe merk ik wel dat ik nog steeds de neiging heb om te kiezen voor makkelijk en snel, helemaal op de dagen dat ik werk. En dat is natuurlijk ook niet erg, maar ik ken mezelf en dan kies ik snel weer voor makkelijk, en dat wil ik gewoon voor zijn.

Hoe zijn jullie kookkunsten? En hebben jullie nog leuke recepten die ik echt moet proberen?

2 gedachten over “Koken zonder pakjes en zakjes”

  1. Hallo, net jouw blog ontdekt, leuk zeg!
    En wat dat koken betreft, ik let er ook wel veel meer op, vooral dan op ons zoutgebruik, dat is al heel fel verminderd…

    1. Goedemorgen! 🙂 Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden, welkom!
      Wij gebruiken inderdaad nu ook veel minder zout en zijn er achter gekomen dat in heel veel van ons voedsel al héél veel zout zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *