Eerste keer… uit logeren

img_1194

De eerste keer uit logeren. Een dingetje waar ik echt behoorlijk tegen op zag. Want hoe zal Noud reageren als hij wakker wordt en zijn vader en moeder zijn niet degenen die boven z’n bed verschijnen? Wat als hij ineens ’s nachts wakker zou worden en niet meer wilde slapen? Benieuwd hoe het de eerste keer ging? Lees dan verder.

De eerste keer

De eerste keer dat hij bij opa en oma ging logeren, brachten wij hem zelf op bed. Het was belachelijk warm en hij moest in een campingbedje slapen (niet zijn favoriet). Hij heeft eerst flink gehuild, maar uiteindelijk is hij heerlijk gaan slapen en is hij ’s nachts nauwelijks wakker geweest. Gelukkig maar. Hij heeft de afgelopen maanden nog een paar keer bij de opa’s en oma’s geslapen. Ook deze keren gingen hartstikke goed en sliep hij eigenlijk de hele nacht door. Ook waren er geen problemen meer bij het in slaap vallen. Wellicht dat hij wat overstuur raakt op het moment dat wij hem op bed doen, in een ander bedje. Of voelde hij de eerste keer enorme spanning. Wel ging hij een keer ontzettend huilen op het moment dat wij weggingen. Nou, ik kan je vertellen, ik nam hem bijna weer mee in de auto hoor!

Mijn gevoelens

De eerste keer was het allerspannendst, maar nog steeds als ik Noud ergens naar toe breng om te gaan slapen, blijf ik het spannend vinden. Dat zal deels te maken hebben met het feit dat ik hem niet kan uitleggen dat papa en mama de volgende dag hem gewoon weer komen op halen. Maar tevens komt dat natuurlijk ook gewoon voort uit het feit dat ik mijn ventje het liefst om me heen heb. In het begin dacht ik, oh heerlijk; een keer uitslapen! Nou, vergeet het maar hoor. Standaard 7 uur ben ik zelf wakker. Als ik niet nog eens een halve nacht wakker lig (want, zal het allemaal wel goed gaan?). Maar aan de andere kant merk ik ook dat het soms echt wel eens even lekker is, dat je even lekker samen uit eten kan gaan en gewoon even echt tijd voor elkaar. En de opa’s en oma’s vinden het alleen maar super gezellig als de kleine man komt logeren. Ik denk dat ik voorlopig nog wel het gevoel zal houden van leegte als mijn ventje ergens anders logeert, maar ook dat zal wennen, denk ik. Het belangrijkste: ik weet dat als Noud uit logeren is bij opa en oma (zowel mijn eigen ouders als schoonouders), hij op een veilige plek is en bij mensen die onwijs veel van hem houden!

Hoe vond jij het de eerste keer uit logeren van je kindje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *