Eerste keer… op vakantie

bagage

De eerste keer op vakantie als gezin. Man, wat keek ik hier naar uit. Ik had zo’n zin om even lekker weg te gaan. Ik schreef eerder al dat onze eerste vakantie in Center Parcs was. Hoe ons dat bevallen is, kun je hier lezen. Maar, benieuwd naar hoe wij de eerste vakantie hebben ervaren en wat we allemaal mee namen? Lees dan verder.

De voorpret wat inpakken heet

Allereerst, het leek wel een volksverhuizing. Als je een dagje weggaat, neem je al de halve wereld aan spullen mee, maar op vakantie gaan is toch net nog even wat meer. Vooraf had ik als lijstjesfanaat een uitgebreide lijst gemaakt wat allemaal mee moest. We gingen natuurlijk helemaal niet ver weg, dus je kunt daar van alles nog kopen, maar dingen zoals babyfoon, voldoende kleding, beddengoed etc. zijn redelijk essentieel. Ook alle dingen voor het bereiden van de hapjes voor Noud namen we mee, zoals de staafmixer en bewaarbakjes. En toch was ik nog dingen vergeten. Noud werd namelijk ziek en drie keer raden wat wij niet mee hadden: de thermometer. Die hebben we dus snel daar gekocht. Geen ramp, maar goed, we moesten wel eerst weer op pad. Volgens mij waren we verder niks vergeten, best knap!

De eerste keer op vakantie

Fantastisch genoten. Heerlijk was het. Niks moet, alles mag. Ik kijk er heel positief op terug. Sneu was dat Noud één dag behoorlijk ziek geweest is, maar verder was het perfect. Vooraf was ik vooral benieuwd hoe het slapen zou gaan. Noud vindt vreemde bedjes niet altijd even geslaagd. De eerste nacht ging ook niet heel super, maar de volgende ochtend had meneer ook hoge koorts, gespuugd en was dus gewoon ziek geworden in de nacht. We gaan in de winter ook nog een weekje naar Oostenrijk Dat vind ik wel weer even andere koek, ik kijk erg tegen de reis aan. Maar goed, ook daar slaan we ons wel weer door heen. Ik weet in ieder geval dat ik weer van te voren een lijstje maak met wat allemaal mee gaat. Dat is dan ook mijn tip voor een goede voorbereiding: maak een lijstje en streep af wat je allemaal hebt ingepakt. Ook dan kun je echt nog wel wat vergeten, maar de meest belangrijke en essentiële dingen schrijf je natuurlijk als eerste op en vergeet je dan ook echt niet!

Hoe was jullie eerste vakantie samen als gezin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *