Decemberkalender

16-11-30

Nog één nachtje slapen en dan is et zo ver, de decembermaand. Voor velen een maand vol met feestjes en gezelligheid. Maar voor kinderen is het vaak een drukke en onzekere maand. Er zijn verschillende manieren om daar mee om te gaan, en vandaag neem ik met jullie een kijkje naar de aftelkalender.

Aftellen maar!

Ik denk dat ieder kind het vroeger wel eens gedaan heeft: een kalendergemaakt om daarop de dagen af te strepen, zodat je nog precies kunte zien hoeveel nachtjes slapen het is. Om enigszins wat structuur in de al drukke decembermaand aan te kunnen brengen, kun je gebruik maken van een aftelkalender. Dit hoef je natuurlijk niet altijd in december te doen, dit kan ook voor andere speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een verjaardag. Voor veel kinderen biedt dit toch nog wat structuur aan in de toch al andere decembermaand. Maar hoe kun je dit nu samen met je kind aanpakken?

Aftelkalenders

Behalve dat het dus heel nuttig is, kan je al je creativiteit los laten op deze aftelkalenders. Ze zijn er namelijk in verschillende maten en soorten. Je kunt natuurlijk ééntje kopen of een kant en klare ergens gratis afhalen. Maar, het is natuurlijk leuker om hem samen met je kindje te maken. Ben je nou niet zo van het knutselen, dan kun je bijvoorbeeld een magneetbord nemen en daarop een aftelkalender gaan tekenen en met magneetjes op de dagen zetten. Ben je meer van het knutselen en plakken, kan je natuurlijk je helemaal uitleven met schaar en papier. Je kunt een groot papier nemen en daarop het aantal vakjes tekenen die je nodig hebt. Samen met je kind kun je dan beslissen hoe je de aftelkalender gaat versieren. Je kunt dingen er op tekenen, op plakken. Bijvoorbeeld op de dagen dat je kind zijn schoentje mag zetten een schoen tekenen en met kerst een mooie kerstboom! Je kunt het zo gek niet bedenken. Dan begint het aftellen natuurlijk, maar hoe kun je dat ook nog leuk maken? Je kind kan natuurlijk met een stift een kruis  zetten door de dagen die geweest zijn, maar je kan ook elke dag met je kindje een stickertje plakken.

Hebben jullie wel eens een aftelkalender gemaakt?

Eén gedachte over “Decemberkalender”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *