De ‘Is-het-al-bijna-Kerst’-Tag

winter-5701_960_720

Ja wel, het is 1 november en ik ga het vandaag eens even hebben over Kerst! Want even serieus, het is alweer bijna zo ver. The most wonderful time of the year! Vind ik dan. Tamara van Themommydiaries bedacht vorig jaar de Is het al bijna kerst tag en ze gooide hem onlangs weer even in het rond. Ik vond het leuk om hem in te vullen, dus bij deze!

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Nog 54 dagen! Yes! Overigens hangt in ons dorp de feestverlichting al, ik vind dat zo gezellig!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Een 9! Ik hou van kerst, vind het heel bijzonder om dit jaar voor het eerst met z’n drietjes kerst te vieren. Dat vind ik aan de andere kant ook weer spannend: het zijn lange dagen, en anders dan anders, hoe zal Noud daar op reageren? Daarom een 9.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

O ja, kerstboom. Ik gok 7 december, want dan ben ik vrij. En het hoort natuurlijk pas na 5 december. Wel moet ik nog even nadenken over hoe en waar, want we hebben nu natuurlijk een klein, kruipend, alles ontdekkend mannetje in huis rond dwalen, die ongetwijfeld de kerstboom bijster interessant vindt!

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

We hebben een kunstboom, wel zo handig met oog op alle naalden en zo. Mijn ideale boom is met witte en zwarte ballen. Matzwart het liefst. Ik vind het leuk om voor de afwisseling wat natuurlijke accessoires er tussen te doen, bijvoorbeeld van hout.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Mijn favoriete kerstliedje? Hm, eigenlijk heb ik niet één favo nummer. Ik hou van die foute kerstmuziek, die je al jaren hoort, zoals Mariah Carey, Wham etc. etc. Maar ook Michael Bublé z’n kerstcd pak ik er geregeld bij. Ik ben gewoon dol op kerstmuziek!

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Ik heb eigenlijk geen idee. Ik vind kerst echt een familiefeest en vind het dus belangrijk en gezellig om met familie te zijn. Echter, ik kan me ook indenken dat sommige mensen kerst juist helemaal niet leuk vinden. Dus, ik heb niet iets wat ik echt niet vind kunnen met kerst, ik denk dat het belangrijkste is: doe waar jij je goed bij voelt!

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Niet echt een kerstgerecht, maar kerstschuimpjes zijn niet aan te slepen hier in huis! Die vind ik zo ongelooflijk lekker. Verder gaan wij vaak wel één keer fonduen en ook dat vind ik leuk en gezellig!

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Meestal een jurk of rok met een net jasje. Andere jaren pakte ik enorm uit met kerst (toen ik nog jong was en op stap ging naar kerstgala’s etc) en er hingen op een gegeven moment wel 6 galajurken in mijn kast, die allemaal één keer gedragen waren. Nu vind ik het nog steeds leuk om een speciale outfit te zoeken, maar dan zoek ik wel iets uit wat ik ook buiten de feestdagen om draag. Oh én kerstavond komt mijn foute kersttrui uit de kast!

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dat het nog zo ongeveer er uit ziet als nu. Gezellig met mijn eigen gezinnetje, lekke relaxed en lekker eten!

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Een aantal jaren geleden besloten manlief en ik op kerstavond met z’n tweetjes te gaan fonduen. Gewoon, voordat we alle drukte ingingen nog even tijd met z’n tweetjes. Dat is dit jaar voor het eerst met zijn drietjes en daar zie ik nu al naar uit!

Wat vind jij van kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *