Culinair #4 – Handig om in huis te hebben

tomatoes-320860_960_720

Weer een keer een culinair blogje. Of nou ja culinair, vandaag een artikeltje over wat ik heel handig vind om in huis te hebben met betrekking tot het maken van zelf eten voor Noud. Want soms loopt je planning wel even anders en kies je voor jezelf even voor een snelle hap bijvoorbeeld. Dan is het handig om wat dingen voor Noud te hebben, zodat je hem ook van een lekker maaltje kan voorzien.

Dingen die ik altijd in huis heb

Allereerst zorg ik altijd dat er voor Noud een paar maaltjes in de vriezer klaar staan. Hij krijgt altijd wat mee naar de opvang (want meneer wordt héél boos als iemand anders wel eten krijgt en hij niet) en soms is het handig als je dag net even iets anders loopt dan anders. Ik merk dat ik in het begin veel meer eten over had om in te vriezen, omdat hij toen nog niet zo veel at 😉 Inmiddels blijft er niet zo veel meer over, maar vaak maak ik twee porties. Een voor het moment, en de ander om in te vriezen.

Daarnaast heb ik altijd in de vriezer wat dingen liggen, die er voor zorgen dat ik altijd ook een makkelijk hapje in elkaar kan zetten. Zo heb ik altijd pompoenblokjes in de vriezer liggen. Je kan zo makkelijk met pompoen een receptje maken, bijvoorbeeld met wat rijst en appel of met rijst en mais. Ook heb ik in de vriezer altijd tuinerwtjes liggen. Ook daarmee kan je heel makkelijk een maaltijdje in elkaar zetten. Tevens heb ik altijd wat stukjes fruit in de vriezer: mango, aardbei etc.

In de koelkast ligt elke week wel een courgette en tomaten, zodat ik ook makkelijk voor Noud een pastaatje in elkaar kan maken.

In de kast liggen altijd blikjes mais. Ook daarmee kan je een gerecht net even wat smakelijker maken. In de kast staat ook vaak wel een potje bruine bonen (Noud z’n favoriet!), wat ook gewoon makkelijk is om klaar te maken. En op de fruitschaal ligt altijd fruit, zodat ik elke dag een vers fruithapje kan maken.

Op deze manier kan ik elke dag wel een hapje eten voor Noud maken. Zelf gebruik ik ook veel van die dingen, zoals het fruit in de vriezer gebruik ik voor mijn smoothies. Mais gooi ik vaak door schotels. Tomaten gebruik ik voor onze eigen pastasaus. 

Wat vind jij handig om op voorraad te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *