Culinair #3 – Inspiratiebronnen

img_1688Zoals inmiddels wel bekend maak ik Noud z’n eten allemaal zelf. Vaak kan hij gewoon mee eten met de dingen wat wij eten, maar dan zonder zout etc. Zoals jullie vorige week al konden lezen, ben ik dus echt absoluut geen keukenprinses en moet ik echt wel even wat inspiratie opdoen, zodat Noud ook wat gevarieerd te eten krijgt. Vandaag deel ik met jullie wat mijn inspiratiebronnen zijn.

img_1687

Basis kookboek Opperdepop

Dit boek kocht ik al toen ik nog zwanger was van Noud. Ik liep er tegen aan bij de Albert Heijn en het zag er zo onwijs leuk uit. Het is een boek met recepten voor kinderen van 0 t/m 6 jaar, dus we kunnen er ook nog even mee vooruit. In het boek staan ontzettend leuke receptjes, die super simpel te maken. Allereerst staat er een basisbouillon in, die je kunt gebruiken voor eigenlijk elk ander recept. Er staan ook dingen in waar ik in eerste instantie niet snel aan dacht om aan een baby te geven, zoals een courgette soep of een mango shake. Ik pak dit boek er heel vaak bij om wat lekkers voor Noud uit te zoeken. Enorme aanrader dus.

img_1686

Babyvoeding: eenvoudig zelf gemaakt

Dit boek heb ik gekregen voor mijn verjaardag. Super leuk, want ik probeer graag nieuwe dingen uit. Dit zijn recepten vanaf 5 maanden. Er staan leuke recepten in voor het avondeten, maar ook hele leuke paprecepten (zoals haverpap met appel en banaan) maar ook leuke vingerhapjes (bijvoorbeeld griesmeelrepen). Kleine hapjes die je kindje zelf kan opsmikkelen met z’n handjes! Als laatste hoofdstuk heb je ook nog een stukje met de pot mee-eten vanaf 10 maanden. Hierin staan recepten voor het hele gezin! Heel erg leuk dus.

Website: Smikkels

Ik vind Smikkels zo’n leuke website. Je kunt er heel veel recepten vinden en ik vind vooral de zoekfunctie op deze website ideaal. Je typt de leeftijd in of een bepaald ingrediënt en je kan gaan! Ideaal, wat mij betreft.

Waar halen jullie inspiratie vandaan voor babyhapjes?

4 gedachten over “Culinair #3 – Inspiratiebronnen”

 1. Hee Kim,

  Heerlijk die blogs van jou. Ik geniet er van en stap dan soms ook weer even terug in de tijd want tja mijn dames zijn in vergelijking met jouw mannetje natuurlijk enorm groot….
  En wat kan ik mij dan verbazen over hoeveel er alweer veranderd is afgelopen jaren. Zoals het koken zonder zout voor je kindje, in “mijn” tijd hoefde dat bijvoorbeeld niet. Wij mochten onze kinderen gewoon een boterham met leverpastei geven. Waar ik dan ook heel benieuwd naar ben of jullie zelf ook zoutloos eten en hoe je dat straks gaat aanpakken als Noud een jaar is.

  Ga vooral door met je blog want je doet het ontzettend leuk en het is mijn momentje op de vrijdagochtend.

  Dikke kus Mirella

  1. Hoi Mirella,

   Dank voor je compliment! 🙂 Leuk om te lezen.
   Haha, ik hoor inderdaad van heel veel mensen om mij heen dat er veel veranderd is. Wij eten zelf niet zoutloos, maar wel met minder zout dan voorheen. Ook koken wij sinds een aantal weken nauwelijks meer met pakjes en zakjes. Langzamerhand word ik wel wat makkelijker hoor. Noud krijgt ook wel een broodje leverpastei en eet ook af en toe wel een hapje met ons eten mee. En hoe dat gaat als Noud straks een jaar is? Dat weet ik nog niet 😉 Ik denk dat hij dan rustig met ons mee kan eten.

   x Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *