Culinair #2 – Benodigdheden

img_1590

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, maak ik de groente- en fruithapjes voor de kleine man zelf. Ik had me dit voorgenomen om te gaan doen, omdat ik op mijn babyshower die fijne potjes mocht proeven en ze echt nergens naar vond smaken. Maar… ik ken mezelf ook een beetje en één van mijn uitgangspunten is toch echt wel dat gemak de mens dient. Ik was dan ook wel heel benieuwd hoe lang ik het zou volhouden… Het lukt nog steeds en eigenlijk is het een kleine moeite om de babyhapjes te maken, met de juiste benodigdheden. Benieuwd wat ik gebruik? Lees dan verder.

 Benodigdheden

Wat gebruik ik zo al aan keukengerei om de babyhapjes te maken? Nou, ik kan je vertellen, dat valt reuze mee. Als eerste is mijn staafmixer mijn allergrootste vriend. Ik heb ook de blender geprobeerd, maar dat vond ik maar niks. Verder gebruik ik een maatbeker om in te pureren. In het begin deed ik het in een kom, maar met een klein beetje fruit, heeft dat niet zo veel nut met een staafmixer. Bij mijn staafmixer zat een maatbeker, waar de staafmixer perfect in past. Ik heb een aantal bakjes om de hapjes in te bewaren (groente gaat in de diepvries, fruit maak ik elke dag vers) en eigenlijk is dat het wel aan keukengerei.

 

Gemak dient de mens

Ik zei het natuurlijk al, één van mijn levensmotto’s is toch wel dat gemak de mens dient. Nu hoor ik jullie denken, maar sta je dan elke dag in de keuken een fruit- en groentehap te bereiden? Nou nee, zeker niet. Fruit doe ik wel vaak ’s ochtends, maar dat is echt super snel klaar. Soms maak ik voor 2 porties en dat zet ik dan in de koelkast, maar fruit invriezen lijkt me niet zo smakelijk. Maar voor de groentehap heb ik het meest ideale ooit gevonden. Ik maak genoeg groenten voor een aantal porties en dit vries ik in. Ik vond ergens op een forum de tip om een ijsblokjesbakje daarvoor te gebruiken, zodat je makkelijk het aantal blokjes uit de vriezer kon halen. En man, wat is dat een geniaal idee. Ik maak dus een aantal porties, doe het in dat ijsblokjes ding, huppathee, de vriezer in en de volgende dag haal ik de blokjes er uit, doe ze in een diepvrieszakje met label en klaar is Kim!

Maken jullie de hapjes voor je baby zelf? En hoe hebben jullie dit ervaren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *