7 days before Christmas – Waarom ik zo van Kerst hou

16-12-18

De komende week staat in het teken van kerst en dat betekent dat ik elke dag een kerstgerelateerde blog plaats: een Christmas Countdown. Vandaag trap ik af met de eerste Christmas Countdown. Ik ben dol op kerst, altijd al geweest. En vandaag leg ik uit waarom ik zo van dit feest hou.

Saamhorigheid

Kerst staat voor mij gelijk aan saamhorigheid. Met kerst hangt er altijd een bepaalde sfeer. Mensen lijken vriendelijker (oké, als je het gehaaste dan even wegneemt), je bent gezellig met elkaar.

Gezin

Een aantal jaren geleden besloten we om te beginnen met onze eigen kersttradities te creëren. Tuurlijk wisten we altijd eerste en tweede kerstdag goed te vullen, maar we wilden ook onze eigen tradities maken. Dit doen we nu op kerstavond (wat dan precies, dat vertel ik in een andere blog) en dit jaar extra speciaal, omdat dit onze eerste kerst als gezinnetje zal zijn!

Familie

Wij vieren kerst altijd met onze families. Eerste kerstdag bij mijn schoonfamilie en tweede kerstdag met mijn familie. Kerst staat voor mij dus ook gelijk aan familie, en dat zou ik nooit anders willen. Ik vind de gezelligheid en met elkaar tafelen zo leuk! Dit jaar natuurlijk ook weer extra bijzonder, omdat ons kleine ventje hier ook voor het eerst bij zal zijn. Mijn familie is heel belangrijk voor mij en ik hoop hem een zelfde familieliefde mee kunnen geven.

Kerstmuziek

Jawel. Deze weken voor kerst zijn de enige weken dat ik Skyradio op zet. Normaal ben ik een echte Q-luisteraar, maar ik hou van die heerlijk (foute) kerstliedjes, die je van voor tot eind mee kan blèren. En dan is Sky toch echt wel je zender hoor. Ik zit voor m’n werk dus veel in de auto en nergens klinkt mijn stem zo goed als in de auto!

Lekker eten

Tja, en kerst is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijke maaltijd. Met kerst wordt er altijd wat extra uitgepakt en ik ben nou eenmaal dol op lekker eten! Komt dat even goed uit 😉

Hou jij ook zo van kerst? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *