5 days before Christmas – Over 10 jaar …

16-12-17

Deze week staat mijn blog in het teken van kerst. Elke dag kun je in mijn zogenoemde Christmas Countdown een kerstgerelateerde blog vinden, en zo tellen we gezamenlijk af tot aan eerste kerstdag. Vandaag deel ik met jullie hoe ik hoop dat ons kerstfeest er over 10 jaar uit ziet.

Kerst over 10 jaar

Over 10 jaar ben ik 37. Ik hoop kerst dan te vieren met mijn eigen gezin. Ik zou het heerlijk vinden om één kerstdag geen verplichtingen te hebben en bij wijze van spreke in mijn huispakkie lekker te netflixen op de bank samen met manlief en kinderen. Gezellig foute kerstfilms en kerstmuziek aan en lekker de hele dag: niks moet en alles mag. Samen met Noud (en wie weet brusjes) lekker kerstkoekjes bakken, spelletjes spelen. Qua eten doen we ook lekker makkelijk, we bestellen een pizzaatje of wat sushi. De andere dag pakken we groots uit. Met onze families gaan we heerlijk eten. Het lijkt me superleuk om een driegangendiner te maken: een aantal mensen die verantwoordelijk zijn voor het voorgerecht, een ander groepje voor het hoofdgerecht en een aantal voor het nagerecht. Maar… gourmetten, fonduen, racletten: ook zeker prima en gezellig! ’s Middags begint het feest al: koffie, met die heerlijke zelfgebakken kerstkoekjes (van de dag daarvoor), gezelligheid met elkaar. Wellicht een spelletje of een heerlijke winterse wandeling. Sneeuw zou leuk zijn. Dan ’s avonds lekker met elkaar tafelen. De afwas verdwijnt op magische wijze en daar hoeven we ons zeker niet druk om te maken. Na het tafelen, sluiten we af met koffie, terwijl we met elkaar in een besneeuwde tuin zitten om een lekker tuinvuurtje heen. We maken marshmallows, drinken koffie (wat later weer over gaat in ander drinken) en blijven net zo lang zitten tot we allemaal moe zijn en op bed gaan.

Zo zou ik kerst wel voor me zien over 10 jaar. Het hoeft echt niet persé zoals hier boven beschreven, ik liet mijn fantasie een beetje de vrije loop. Belangrijkste voor mij is dat we met familie zijn! Met kerst hoort niemand alleen te zijn.

Hoe ziet jouw kerst er uit over 10 jaar?

2 gedachten over “5 days before Christmas – Over 10 jaar …”

  1. Over tien jaar ben ik 42. En is Lotte 12 😮 ojeeetje Haha. Kerst met een puber. Ik hoop dat wel dan nog steeds bij ouders en schoonouders gaan eten haha. Hebben we er ook geen werk van :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *