3 days before Christmas – Een babyproof kersthuis

16-12-17

Het is nu echt serieus bijna kerst en ik merk dat ik er steeds meer zin in krijg. Op momenten van typen moet ik nog één dagje werken en dan ben ik lekker 4 daagjes vrij. Mijn blog staat in het teken van kerstmis deze week door een christmas countdown! Vandaag vertel ik jullie hoe ik kerst in huis heb gehaald met een rondkruipende en zich overal aan optrekkende baby. 

Kerstboom en baby?

Ik zal er niet om heen draaien, maar ik zag het echt niet zitten. Een kerstboom, terwijl mijn kleine hummeltje overal met zijn vingertjes aan wil zitten en zich vooral overal aan wil trekken. Ik ben een heerlijke doemdenker en zag gewoon al het hele scenario van kleintje die met boom en al over de grond rolt. Dus ik riep al een tijdje dat ik de kerstboom dit jaar maar op zolder zou laten staan. Misschien makkelijk gedacht en waarschijnlijk zullen een aantal van jullie denken: ‘maar, je leert je kind toch dat hij daar niet aan mag komen’. Dat is wellicht ook zo, maar ik zag alles zwart in en had al bedacht dat elke keer als ik dan even naar de keuken liep, de ballen uit mijn kerstboom werden getikt. Toen we naar de kerstmarkt waren geweest en een dag later van de crèche Noud zijn eerste eigen gemaakte kerstboomhangers meekregen, toen kon ik er toch niet meer onderuit. Ik wilde een kerstboom! Gelukkig heb ik een hele lieve mama, die terwijl ik aan het werk was, de kerstboom gezellig heeft opgezet.

Rollende kerstbomen

En jongens, waar ik eerst doodsbenauwd was dat de kerstboom nog geen uur in de kamer rechtop zou blijven staan als mijn eigen kerst(b)engeltje in dezelfde ruimte zou zijn, bleek dit volkomen onterecht zijn. Het schijnt dat hij het in eerste instantie wel interessant heeft gevonden, heeft oma hem duidelijk verteld dat het niet de bedoeling is dat hij gaat voetballen met de kerstballen en de boom geen klimboom is. Hij schijnt ook nog eens geschrokken te zijn van de boom, toen hij er onderdoor kroop van de kriebelende takjes, dus hij kruipt er over het algemeen met een enorme boog omheen. Zorgen om niks dus! We hebben nog wat versierseltjes voor de ramen hangen en een kerstster in de vensterbank. En alles staat nog en Noud lijkt het woordje ‘nee’ te begrijpen!

Hoe doen jullie dat: kerst en baby?

2 gedachten over “3 days before Christmas – Een babyproof kersthuis”

  1. Vorig jaar heb ik plastic balen gekocht. Lotte zou de ballen er meteen weer uit halen. Maar ik werd boos en toen is ze zo geschrokken dat ze er niet meer aan kwam. Dit jaar wou ze even voelen. ‘Dat prikt’ was de conclusie. Dus weer niet aangezeten dit jaar. Lotte vindt het wel prachtig. Het eerste wat ze sochtends zegt is: kerstboom aan!

    1. Haha geweldig! Noud begint het nu behoorlijk interessant te vinden, probeert af en toe zijn hand er naar uit te steken, maar wanneer ik daar dan wat van zeg, dan blijft hij er gelukkig van af! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *