2 days before Christmas – De lekkerste kerstbaksels

16-12-23

Het is bijna kerst en daarom staat mijn blog in het teken van kerst! In Happy Little Fox’s christmas countdown tellen we samen af tot aan kerst. Vandaag deel ik met jullie een aantal leuke kerstbaksels!

Christmas Cupcakes

Super leuk om te bakken & hartstikke leuk om met elkaar te versieren: cupcakes! Ik heb een paar jaar geleden een aantal cupcakes gebakken voor de hele familie (ik kan je aanraden, dat moet je niet op een kerstdag zelf doen, maar enige tijd van te voren). Voor de cupcakes kun je het basisrecept gebruiken en voor de versieringen kun je natuurlijk zo creatief mogelijk zijn! Ik heb met fondant kerstboompjes en sterren gemaakt en die op de cupcakes gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook los gaan met chocola, poedersuiker, kersthagelslag noem maar op.

Gevulde kerstboompjes

Je kunt natuurlijk ook leuke gevulde koekjes maken. Gevulde koeken zijn het allerlekkerst als je ze zelf hebt gemaakt, maar die kun je natuurlijk ook volledig in kerstsfeer gaan maken. Als je goed zelf creatief bent, kun je natuurlijk zelf uit het deeg kerstboompjes en sterren maken. Maar je kunt ook vormpjes halen en samen met je kindjes de vormpjes er uit drukken. Overigens kun je dit natuurlijk ook gewoon met koekjesdeeg doen, en deze koekjes dan weer versieren.

Kerstboom brownies

Makkelijk om te maken, nog smakelijker om te eten zijn brownies! En je kunt daar natuurlijk alle vormen van bedenken die je maar zou willen. Door driehoekjes te maken, creëer je een kerstboom. Met vanillesaus kun je een slinger maken. Met groene en rode parels kun je er kerstballen in hangen en voila, klaar is je kerstboom! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een brownie te maken in een grote kerstboom vorm, of een grote ster of wat jij associeert met kerst.

Koekjes kun je natuurlijk voor allerlei gelegenheden gebruiken op de kerstdagen. Koekjes voor bij de koffie, koekjes als toetje. Perfect is de brownie met natuurlijk wat ijs en slagroom! Daarnaast is het natuurlijk super leuk om met je gezin gezellig koekjes te gaan bakken!

Wat is jullie favoriete kerstbaksel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *