Zwangerschapsupdate #3 – 25 weken zwanger

Ik had even de behoefte om weer een update te schrijven! Vandaag ben ik 25 weken zwanger, en ik blik even terug op de afgelopen weken en tevens een blik vooruit.

Afgelopen weken

Over het algemeen kom ik de zwangerschap fluitend door. Ik merkte dat in het tweede trimester mijn energielevel omhoog ging. Momenteel slaapt zoonlief heel slecht, dus op dit moment zit ik met ogen op stokjes dit te typen, maar over het algemeen voel ik me dus vrij fit. De afgelopen weken heb ik ook minder rugklachten en verder voel ik me gewoon fit! Heel fijn en ik hoop dat dit zo blijft natuurlijk.

Controle verloskundige

Afgelopen week had ik weer een controle bij de verloskundige. Alles zag er prima uit en de baby doet het goed. De baby mag graag mijn blaas als trampoline gebruiken en is lekker beweeglijk. Deze week was het zelfs vanaf de buitenkant te zien. Het hartje mochten we natuurlijk ook weer even luisteren en ook dat klonk weer goed.

Voorbereidingen

Tja, er moet nog flink wat gebeuren. We zijn nu begonnen met de babykamer. Daar heb ik inmiddels een keuze in gemaakt wie welke kamer krijgt. Noud blijft op zijn huidige kamer en de baby gaat naar de kleinere kamer. Er moest een kast verplaatst worden en daar bleek dat laminaat niet helemaal doorgelegd is; dus er moet een nieuwe vloer gelegd worden. Tevens moet de kamer geverfd worden. De meubeltjes hebben we al, dus dat scheelt. Echter, Noud heeft wel een ander bed nodig. Genoeg nog te doen dus.

Vooruitblik

Ik hoop natuurlijk dat de komende weken zo doorgaan, qua fysieke gesteldheid in ieder geval. Morgen heb ik een glucosetolerantietest. Uit voorzorg, omdat Noud een grote baby was. Ik probeer me er niet al te druk over maken, ik kan er weinig aan doen en toch spookt het door m’n hoofd. Eigenlijk al vanaf het begin van de zwangerschap (toen werd me al verteld dat ik extra onder controle zou staan hiervoor). Het blijft door m’n hoofd spoken: wat als ik wel zwangerschapsdiabetes heb? Aan de ene kant ben ik dus blij dat in die test krijg, want dan komt er duidelijkheid. Aan de andere kant, het schijnt een enorme rottest te zijn, dus ik zie er ook tegen op!

Eigenlijk een prima tijd dus, en morgen nog even een spannende dag met de test! 

2 gedachten over “Zwangerschapsupdate #3 – 25 weken zwanger”

  1. Hopelijk valt de test mee.. ik moet de test ook van de week doen. Dit omdat ze mijn niet nuchtere glucose in week 12 aan hoge kant vonden. Zie ook enorm tegen de test op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *