Valkuilen

Het moederschap, of eigenlijk het ouderschap. Je kunt er 100en dingen over vinden. En iedere ouder heeft ongetwijfeld een beeld hoe ze willen zijn als ouder. Ik denk dat elke ouder ook wel bepaalde valkuilen heeft. Vandaag mijn valkuilen.

Ongeduldig

Onze dreumes wil steeds meer zelf doen: aankleden, eten, trap lopen. Niks mis mee natuurlijk, hartstikke goed zelfs. Ik wil dit natuurlijk ook graag stimuleren. Maar het gaat natuurlijk niet altijd even snel en er gaat ook wel eens iets mis. Zeker als ik op tijd sta, dan kan ik niet altijd het geduld bewaren om hem zelf zijn broek (achterstevoren en binnenstebuiten) aan te laten doen.

Teveel voor hem willen doen

Ik zie Noud op een stoeltje klimmen en zie dat het stoeltje te dicht bij de tafel staat. Mijn 1e reactie is dan gelijk: ik schuif de stoel even een stukje achteruit. Maar hij moet soms  natuurlijk ook dingen zelf ontdekken en voor dingen zelf een oplossing kunnen bedenken, zonder dat mama gelijk met een oplossing komt .

Speelgoed

Hier had ik het laatst met manlief en met collega’s over. Ik ben nogal makkelijk met het kopen van nieuwe dingetjes voor Noud. Vooral kleine dingetjes en dan denk ik: ach, leuk voor Noud. En dat doe ik echt niet elke week, maar toch gaat het vrij makkelijk. Noud maalt er (nog) niet om, maar er gaat natuurlijk een keer een tijd komen dat hij het normaal gaat vinden en dat wil ik voorkomen. Dus even een aandachtspunt voor mijzelf.

Heb jij ook valkuilen als ouder zijnde en welke zijn dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *