Uittip: Dierenrijk te Nuenen

Tijdens onze vakantie gingen we een dagje naar een dierentuin. Manlief & ik zijn dol op dierentuinen en wanneer er een dierentuin in de buurt is, gaan we ook graag een kijkje nemen. Zoonlief was nog nooit in een dierentuin geweest en met de AH-actie van 1+1 gratis, konden we voor een leuk prijsje naar binnen.

Dierenrijk te Nuenen

Het park heeft een grote parkeerplaats voor de deur, ideaal! Voor het parkeren betaal je €6,00. Terwijl je naar de entree loopt, kun je al bij de ara’s kijken en bij de stokstaartjes. Een kaartje kost €19,-, maar je kunt online kaartjes kopen met korting (oplopend tot €3,- per ticket). Tot 3 jaar kun je gratis naar binnen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van het park.

Het park

Het park is mooi ingericht en ook ruim ingericht. Er is een duidelijke route, waarbij je alle dieren kunt zien. Wij hebben dus braaf deze route gevolgd. Wat ons opviel was dat bij de verblijven van de dieren echt veel plekken waren, waar je even kon kijken. Ook onze man kon overal goed kijken en kon alle dieren goed zien, ook belangrijk (zowel vanuit de buggy als wanneer hij zelf aan het lopen was). We vonden de verblijven ook ruim (voor hoeverre dat kan natuurlijk, maar we hebben dierentuinen met kleinere verblijven gezien). Er zijn verschillende speeltuintjes waar je kunt spelen tijdens de route, en als je weer bij de in/uitgang bent, heb je een hele grote buitenspeeltuin, maar ook nog een hele ruime binnenspeeltuin. Bij slecht weer kan je je dus ook prima vermaken. Er zijn de hele dag door verschillende ‘shows’ te zien, verschillende voederpresentaties, maar ook een heuse Toer de Voer waarbij er verschillende dieren gevoerd worden en de kinderen ook zelf mogen voeren. Wij hebben hier niet aan mee gedaan, omdat we Noud nog wat te jong vinden, maar wel heel leuk dat ze dit aanbieden.

Aanrader?

Wij vinden Dierenrijk echt een aanrader en hebben er een hele leuke tijd gehad. Noud vond het ook leuk en ik was vooral blij dat hij overal goed bij kon kijken, ook vanuit zijn buggy.

Ben jij al eens in dit dierenpark geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *