Tuinrenovatie #3: Nog niet klaar?

Een tijd terug schreef ik al over onze tuinrenovatie. Zoals jullie weten, hebben wij er voor gekozen om dit zelf aan te pakken (met hulp van lieve familie!). Dit om zo geld te besparen. Maar dat betekent ook dat het wat langer duurt, want manlief werkt gewoon 40 uur per week, dus het komt neer op de avonduren en de weekenden. Tel daarbij op dat we in de weekenden ook 9 van de 10 keer wat hebben, dus het duurt wat langer. Maar er zijn vorderingen!

Update

Nou, de tuin ligt er nog steeds wat ‘troosteloos’ bij. Er is al veel rommel naar de stort gebracht, gelukkig. Manlief heeft al het oude gras (lees: mos met af en toe nog een paar grassprietjes) er uit gespit en als ik manlief mag geloven was dat een helse klus. Voor hem ‘gelukkig’ dat het de afgelopen weken geregeld geregend heeft. Dit zorgde er voor dat de grond wat zachter werd en manlief beter kon spitten. Nog één ritje naar de stort en dan is alle rommel weg. Ook ons terras is dit weekend er bijna helemaal uitgehaald. Nu kan het echte ‘werk’ beginnen. Terrastegels laten komen, terras laten leggen (dit besteden we wel uit) en nieuwe graszoden plaatsen.

Kidsproof

De tuin is nog lange niet kidsproof. Of nog lange niet, Noud vindt het fantastisch want het is voor hem één grote zandbak. Deze moeder is het hier iets minder mee eens, dus meneertje kan nog niet in de tuin spelen. Wel is er afgelopen weekend een vet toffe schommel voor hem opgehangen. De schommel kreeg hij voor zijn verjaardag, maar inmiddels hangt hij dus ook. Manlief en schoonvader bedachten een vet toffe constructie, dit is afgelopen weekend neergezet en de kleine man heeft dus al lekker wat schommeltijd er op zitten! Ook is de glijbaan al besteld, maar die wordt pas neergezet op het moment dat het terras klaar is.

Het is nog even doorbijten, maar het einde komt in zicht en het wordt prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *