Tea time #5 – Heb je liever je grootste vraag beantwoord of je grootste wens vervuld?

Vandaag weer een nieuwe tea time. In tea time beantwoord ik een filosofische vraag die ik van een theezakje van Pickwick geplukt hebt. Ik wil je uitnodigen om jouw antwoord op de vragen achter te laten in de comments! Vind ik leuk! Vandaag beantwoord ik de vraag: heb je liever je grootste vraag beantwoord of je grootste wens vervuld?

Vraag of wens?

Ik ga voor de wens. Absoluut. Mijn grootste wens is dat mijn gezinnetje gezond en gelukkig mogen blijven. Dat manlief en ik in goede gezondheid onze prachtige zoon mogen zien opgroeien. Dat we alle bijzondere momenten met hem mogen delen. Helaas heb ik voorbeelden vanuit mijn omgeving gezien, dat dit absoluut niet vanzelfsprekend is. Er zijn nog zoveel beroerde ziektes die niet te genezen zijn. Dementie bijvoorbeeld. Het komt in mijn familie voor en ik heb gezien hoe deze rotziekte een mens doet veranderen en hoe iemand totaal niet meer is wie hij was en niets meer meekrijgt. Verschrikkelijk, voor de persoon zelf en de familie. Maar natuurlijk ook die verschrikkelijke K-ziekte. Die gelukkig steeds vaker wel te genezen is, maar ook niet altijd. Gezondheid is niet vanzelfsprekend.

Daarnaast vind ik samen zijn ook belangrijk. In mijn werk kom ik regelmatig de vechtscheidingen tegen, ruzies onderling, uithuisgeplaatste kinderen, kinderen die geen contact meer met ouders willen. En nee, ik verwacht niet dat het bij ons fout gaat. We blijven altijd samen. Maar je kunt nooit weten. En het is niet vanzelfsprekend.

Ik hoop dus dat mijn grootste wens vervuld mag worden! Wat dan mijn grootste vraag is waarop ik antwoord zou willen krijgen? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb wel een paar vragen in mijn hoofd, maar ik vraag me af of het antwoord bevredigend genoeg is. Dus stiekem kies ik daarom ook een beetje voor de wens.

Zou jij liever je grootste vraag beantwoord hebben of je grootste wens vervuld hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *