Sinterklaas Kapoentje

16-12-01

Hoewel we afgelopen jaren eigenlijk geen sinterklaas vierden, besloten we nu om het toch een klein beetje te vieren. Niet dat hij er nu al veel mee zal krijgen, maar nieuwe tradities enzo 🙂 Ik vind het ook leuk natuurlijk, geoorloofd cadeautjes shoppen! Maar hoe vieren wij dit jaar sinterklaas?

Schoen zetten of pakjesavond?

Schoen zetten, daar doen we nog niet aan. Daar is hij natuurlijk nog veel te klein voor. Een liedje zingen lukt hem natuurlijk nog niet, en hij heeft er nul besef van. Pakjesavond doen we heel klein. Het lijkt me leuk om lekker te koken en dan samen met Noud wat cadeautjes uit pakken. We hebben drie kleine cadeautjes voor Noud gekocht. Gewoon om alvast een klein beetje aan een toekomstige traditie te kunnen gaan doen.

Behalve pakjesavond zijn we ook met Noud naar de intocht geweest in ons dorp. Gezellig met vrienden en Noud vond het allemaal bijster interessant. Druk aan het zwaaien en keek zijn ogen uit. Fantastisch om te zien.

Toekomst

Hoe zie ik ons Sinterklaasfeest in de toekomst? Ik hoop pakjesavond gezellig met mijn gezin te kunnen vieren. Ik zou het dan fantastisch vinden als een buurman of wie dan ook keihard op de deur bonst of op een raam en dat er dan zo’n jutezak vol met pakjes voor de deur staat. Met een aantal cadeautjes; niet groot en uitbundig, niet mega duur, gewoon leuke kleine cadeautjes. Ook schoen zetten zal onderdeel gaan uit maken van onze traditie. Ik zou daar wel afspraken over maken: niet elke dag de schoen zetten, maar bijvoorbeeld alleen in het weekend. En niet altijd cadeautjes, maar soms ook wat snoepgoed bijvoorbeeld. Ook lijkt het me super leuk om samen Sinterklaas-knutsels te maken: pepernoten bakken, een Sinterklaas themahoekje, een creatieve aftelkalender samen maken! Ik kan natuurlijk nog niet in de toekomst kijken, maar zoals ik er nu over denk, zal over een paar jaar onze sinterklaastraditie er zo uit gaan zien!

Hoe vieren jullie Sinterklaas?

4 gedachten over “Sinterklaas Kapoentje”

  1. Bij ons in België is het niet met schoen zetten. Gewoon één avond dat de ouders de pakjes klaarzetten voor de volgende dag samen met het snoepgoed. Wij hebben er de Sint al opzitten, het is bij ons namelijk geen Sinterklaas, maar wel Sint-Maarten en dat is op 11 november. Ik vind het wel goed zo, dat het op 1 dag klaar is 🙂 Geniet van pakjesavond!

    1. Oh wat grappig. In 1 dag klaar is denk ik heerlijk (zeker ook voor de kinderen). Hier hebben we op 11 november ook Sint Maarten, dan gaan alle kindjes met een lampionnetje langs de deuren en krijgen ze voornamelijk snoepgoed, nadat ze een liedje hebben gezongen. Het weekend na 11 november komt Sinterklaas het land binnen, dat duurt tot en met 5 december, dan is het pakjesavond. En dan hebben we natuurlijk ook nog Kerst en Oud&Nieuw. Gelukkig is Noud nog zo klein, dat dit allemaal aan hem voorbij gaat 😉

  2. Ik vond altijd dat kinderen tegenwoordig zoveel cadeautjes krijgen. Maar als ik zie hoeveel cadeautjes er al klaar liggen voor pakjes avond….. gigantisch! Haha. Ik vind het ook zo leuk om te shoppen. Wij vieren het met mijn broer, schoonzus en neefje. Vorig jaar gewoon met z’n drietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *