Op vakantie met een dreumes

Nog weer even een vakantieblog, maar dan meer in het algemeen. Want op vakantie gaan is natuurlijk super, maar met een dreumes is het tegelijk ook een uitdaging, want dan zijn er nog 101 dingen waar je rekening mee moet houden.

Voorbereidingen

Ik ben iemand die graag mag voorbereiden. Ik schrijf dus graag lijstjes uit, zodat ik kan afstrepen en niets vergeet. Afhankelijk van waar je naar toe gaat en wat je accommodatie is, kies je natuurlijk de spullen. Ga je met het vliegtuig naar de zon, dan pak je iets anders in dan als je in een tent in regenachtig NL blijft. Dat doe je voor jezelf, dus ook voor je dreumes. Ook is het goed om van te voren al even te checken of er op de accommodatie een babybedje is of een kinderstoel.

De autorit

Wij gingen naar Brabant, bijna 3 uur rijden. Dat kan een hele lange rit zijn. Wij besloten om te gaan rijden op het moment dat Noud normaal z’n middagslaapje doet. Dat ging perfect, Noud viel vrij snel in slaap en werd een half uurtje voor aankomst weer wakker. Ik had een bakje fruit en drinken mee, dus dat ging helemaal prima.

Ritme en regelmaat

Tja, op vakantie doe je toch andere dingen dan de dagelijkse dingen thuis. Ritme en regelmaat is in mijn ogen voor ieder kind heel belangrijk, en ik merk ook dat Noud veel baat hier bij heeft. Wij hebben op vakantie wel geprobeerd het ritme aan te houden, maar waren wel wat vrijer. Zo probeerden we wel activiteiten te doen, maar rond Noud z’n middagslaapje wel terug bij de tent te zijn. Soms was dit wat later dan normaal, soms viel hij slaap in de buggy tijdens een uitje. Het avondritueel hebben we wel zoveel mogelijk in stand proberen te houden, zowel qua tijd en qua handelingen (tanden poetsen, douchen, pyjama aan, boekje lezen en op bed).

Maar uiteindelijk is het niet net zo als thuis natuurlijk en dat hebben we wel gemerkt. Moeilijk in slaap, vaak wakker, ’s middags niet willen slapen, dat soort dingen. Nu sliepen we ook in een tent en was het ’s nachts gewoon echt koud, dus het was ook echt wel anders dan in je vertrouwde omgeving. Toch hebben we zoveel mogelijk geprobeerd om de dagelijkse routine van thuis aan te houden, om toch een gevoel van veiligheid en houvast voor Noud te creëren.

Hoe gaan jullie om met de dagelijkse routine op vakantie?

2 gedachten over “Op vakantie met een dreumes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *