Kletspraatje

Zo, het nieuwe jaar is begonnen en behalve wat kerst- en nieuwjaarswensen ben ik de afgelopen drie week afwezig geweest. Daarom vandaag een kletspraatje: een update over de zwangerschap, hoe het gaat en wat ik verder van me af wil schrijven!

Zwangerschap

Laat ik beginnen met de zwangerschap. Inmiddels ben ik 39 weken (en 5 dagen) zwanger. De baby heeft het volgens mij nog prima naar zijn zin in mijn buik en maakt het goed. Ook ik mag wat betreft zwangerschapskwaaltjes niet echt klagen, maar ik merk wel dat alles zwaarder wordt. Mijn buik is enorm en dat maakt dat niks meer comfortabel is: liggen niet, zitten niet, staan niet. Ik waggel als een pinguïn, en kom ook niet veel meer het huis uit. Ook merk ik dat ik steeds nieuwsgieriger word naar de kleine in m’n buik. Zo langzamerhand vind ik het wel tijd worden om elkaar te ontmoeten!

Gezondheid

Tja, wij hebben de afgelopen weken wat lopen kwakkelen. Noud werd eerst ziek. Niet gek, gezien de berichten over griepepidemie en overvolle ziekenhuizen met RS-virus. Na een paar dagen koorts, niet willen drinken en doodongelukkig te zijn, besloten we toch naar de huisarts te gaan. Luchtweginfectie. Hij knapte gelukkig vrij snel daarna op. Vervolgens werd ik ziek. En hoeveel ik ook rustte, sliep en vitamines at: ik kwam er niet bovenop. Dus weer een ritje naar de huisarts. Voorhoofds- en bijholteontstekingen. Ik kreeg een neusspray en die zorgde ervoor dat de boel weer open ging. Nog steeds ben ik niet helemaal fit, maar ik functioneer weer.

Afwezigheid

Dat was dan ook gelijk de reden voor mijn lange online afwezigheid. Ik had de puf niet en had m’n handen vol aan het zorgen voor m’n zieke zoon, en daarna moest ik voor mezelf zorgen. Manlief heeft heel veel van me overgenomen, maar ook die was niet fit, dus wij hebben als gezin op halve kracht gefunctioneerd. Tel daarbij de mega drukke decembermaand op, een overprikkelde peuter en een hoogzwangere vrouw. Tja, het was even op en we waren even vooral heel erg met onszelf bezig. De 3 R-en van Rust, Reinheid en Regelmaat verdwenen de afgelopen weken soms wat naar de achtergrond. Deze week pakken we dit weer volledig op en keert het ritme weer wat meer terug.

Online terugkeer

Dat maakte dat ik weer tijd, energie en zin had om weer even lekker van me af te schrijven. Ik weet nog niet hoe structureel ik het de komende tijd weet vol te houden. Dit omdat ik natuurlijk ook ieder moment kan bevallen. Maar voor nu: I’m back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *