Just Read: Friet in de kliniek – Marit Brugman

Vroeger verslond ik boeken. Ik was echt een boekenwurmpje en kon me helemaal verliezen in een goed boek. Sinds de zwangerschap van Noud (en oké, eigenlijk al sinds de komst van Netflix) lees ik erg weinig. Ik kan me niet meer goed concentreren op een boek en eigenlijk vind ik dit hartstikke jammer! Zeker omdat ik merk dat een boek lezen voor mij een stuk ontspannender werkt dan tv kijken. Daarom heb ik mezelf uitgedaagd om elke week een boek te lezen en te reviewen. Vandaag Friet in de kliniek.

Het boek

Dit is een autobiografisch boek die het leven schetst van een meisje ik gevecht tegen anorexia en dit doet door middel van een opname in een kliniek. Ze schrijft eerlijk over het reilen en zeilen ik de kliniek, haar gedachten, haar gevoelens en haar moeilijke en zware gevecht tegen de eetstoornis anorexia.

Mijn mening

Het boek is makkelijk geschreven en leest daardoor vlot weg. Wel vind ik het boek niet heel goed in opbouw: korte en kleine hoofdstukken, ik irriteerde me er soms een beetje aan. Ook gaat het soms heel snel. Ik vind eetstoornissen altijd wel een heel interessant onderwerp (sorry, ik kan er niks aan doen) en lees daar dus ook graag boeken over. Bij dit boek baalde ik eigenlijk dat het voornamelijk over de opname ging, want ik ben altijd zo benieuwd naar het waarom. Daarom vond ik het boek in het begin niet zo aantrekkelijk. Maar, aan het eind van het boek schrijft Marit heel duidelijk waarom de focus niet op de waaromvraag ligt. Ook schreef Marit een paar mooie dingen, waar ik nooit eerder bij stil had gestaan. Op sommige gebieden zeker een eye-opener.

Aanrader

Ja, ik vind van wel. Als je net als ik geïnteresseerd ben in eetstoornissen en graag waargebeurde verhalen leest, zit je bij dit boek goed.

Ken jij dit boek al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *