Just Read: De jongen die 10 concentratiekampen overleefde – Alan Gratz


Vroeger verslond ik boeken. Ik was echt een boekenwurmpje en kon me helemaal verliezen in een goed boek. Sinds de zwangerschap van Noud (en oké, eigenlijk al sinds de komst van Netflix) lees ik erg weinig. Ik kan me niet meer goed concentreren op een boek en eigenlijk vind ik dit hartstikke jammer! Zeker omdat ik merk dat lezen een stuk ontspannender werkt dan tv kijken. Ik heb mezelf daarom ook uitgedaagd om wekelijks een boek te lezen en te reviewen. Mijn laatst gelezen boek is De jongen die 10 concentratiekampen overleefde van Alan Gratz.

Het boek

Nou, de titel laat weinig te raden over. Het gaat over een jonge Joodse jongen, woonachtig in Polen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt opgepakt en naar een concentratiekamp gebracht. Dit bleek de eerste in een reeks van velen, in totaal namelijk 10. Je leest het verhaal door de ogen van deze jongen.

Mijn mening

Wow, ik heb menig traantje weg moeten slikken bij dit boek. Sinds ik moeder ben, heb ik niet eerder weer een boek gelezen dat zo’n enorme indruk maakte op mij. Ik las eerder veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog, dat vond ik bijster interessant namelijk. Maar nu zat er een ander gevoel bij: namelijk het moedergevoel. Sommige stukken deed mijn moederhart breken. En toen was ik weer even heel blij dat we in deze tijd leven en dat we vrijheid kennen! Ik heb dit boek in heel rap tempo uitgelezen en ik kon het vaak ook niet wegleggen. Ik val regelmatig in slaap tijdens het lezen, maar zelfs dat is me niet gelukt bij dit boek 😉

Aanrader?

Nou ja, dat moge denk ik wel duidelijk zijn uit mijn mening. Dikke vette aanrader wat mij betreft.

Heb jij het boek al gelezen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *