Hoe doen wij dat? Voldoende groente en fruit

Laatst las ik een artikel over dat veel kinderen in de leeftijd van 1-12 jaar te weinig groente, fruit en/of vis eten. Vooral oudere kinderen (van 9-12) lijken te weinig van deze producten binnen te krijgen. Hoe zorgen wij er voor dat ons ventje genoeg binnen krijgt?

Fruit

Wij hebben echt een fruitmonster, die dol is op eigenlijk alle soorten fruit. Noud eet wel 2-3 stuks fruit op een dag. Banaan, appel, mandarijn, peer: noem het maar op en Noud eet het. Ik maak hem vaak blijer met een stuk fruit dan een koekje oid (alhoewel hij momenteel wel dol is op de pepernootjes of snoepjes). Ik ben dus niet zo bang dat hij onvoldoende fruit krijgt.

Groente

Groente is iets waar ik wel echt op let. Ik zorg er voor dat ik bij het avondeten voldoende groente kook en ik probeer ook regelmatig te variëren met verschillende groentes. Het avondeten gaat niet altijd even goed naar binnen bij de kleine man. Ik probeer er voor te zorgen dat hij in ieder geval zijn groenten binnen krijgt. Ook probeer ik de laatste tijd wat vaker tussendoor wat groenten op tafel te zetten: komkommer, tomaat, paprika. Laatst maakte ik een omelet met groenten als lunch en ook dat ging er prima in.

Vis

Ja, daar gaan wij helaas wel de mist in. Wij eten zelf niet vaak genoeg vis en daardoor krijgt Noud ook niet de aanbevolen hoeveelheid. Wij zijn allemaal wel dol op vis, dus waarom het niet zo vaak bij ons op tafel komt? Geen idee. We moeten daar zelf gewoon alerter op zijn.

Hoe zorgen jullie dat je kindje voldoende groente en fruit binnen krijgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *