Hoe doen wij dat? Het huishouden

Het huishouden. Mijn grootste hobby not. Iets waar je echter wel dagelijks mee te maken hebt. Sinds ik moeder ben, vind ik het huishouden ook een stuk belangrijker geworden. Ik ben zelf nogal rommelig, maar wil wel dat m`n kind in een schone en nette omgeving opgroeit. Benieuwd hoe wij ons huishouden vormgeven? Lees dan snel verder.

Het huishouden naast gezin en carrière

Tja, ik ben niet zo goed in het huishouden. En dan naast tijd met m’n gezin en werk? Het huishouden bungelt dan wel ergens onder aan op het prioriteitenlijstje. Maar met baby (inmiddels dreumes) en een kat (inmiddels twee katten), kwam daar wel een omslag in. De stofzuiger werd ineens heel belangrijk. En nu met de baby op komst, heb ik enorme last van nesteldrang en kan ik wel hele dagen poetsen. Ook fijn om eens te hebben 😉

Verdeling

Ik ben meer thuis, dus ik pak ook wat meer in het huishouden op. We hebben niet echt een strakke verdeling. De ene keer doet manlief wat meer, de andere keer doe ik weer wat meer. Zeker nu met mijn zwangerschap. De was is iets wat ik meestal doe. De wekelijkse boodschappen doet manlief bijna altijd. Koken doet degene die het eerst thuis is. Afruimen en keuken opruimen wisselen we af. Stofzuigen doe ik elke avond als manlief zoonlief op bed brengt. Op mijn vrije dagen doe ik uitgebreider het huishouden (denk aan de wc’s, de badkamer, de woonkamer uitgebereid, bedden verschonen,bovenverdieping schoon etc. etc.). Dit doe ik vaak s ochtends. In het begin voelde ik me schuldig naar Noud toe, dat ik dan aan het poetsen was, maar het moet toch gebeuren. En Noud vindt het fantastisch om te ‘helpen’. Dus die loopt dan ook gezellig met een stofdoek rond in het huis.  S middags heb ik dan alle tijd voor Noud.

Een echt strak ritme, nee dat hebben wij niet. Er kan dus ook best een dag zijn dat je bij ons komt en je ons net treft na een paar drukke dagen, waardoor het huishouden wat meer is blijven liggen en chaos en rommelig ons huis karakteriseren. Maar over het algemeen hebben we nu een aardig werkbare manier gevonden. Thnx to my ‘nesteldrang’? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *