Hoe doen wij dat? 2 werkende ouders

Wie mijn blog al wat langer volgt, weet dat manlief en ik allebei werken. Manlief heeft een drukke baan en werkt 5 (lange) dagen in de week. Mijn baan is ook intensief en ik werk 3 dagen in de week.   Vandaag deel ik met jullie hoe wij de zorg voor onze zoon hebben geregeld, op de dagen dat we allebei aan het werk zijn.

Opvang

Er zijn 3 dagen dat we dus allebei van huis zijn in verband met werk. Op die dagen moet er dus opvang geregeld zijn voor Noud. Wij hebben het geluk dat Noud een dag in de week bij oma is. Ze komt hem ’s ochtends ophalen en ik haal hem aan het eind van de dag weer op. Hij eet dan bij opa en oma en daarna neem ik hem weer mee naar huis. De andere twee dagen gaat Noud naar de kinderopvang. Hij gaat hier al meer dan een jaar naar toe, heeft het heel erg naar zijn zin en wij zijn als ouders ook super tevreden over de organisatie. Ik ben meestal degene die hem haalt en brengt, omdat mijn werktijden wat flexibeler zijn dan die van manlief. Maar moet ik een keer tot laat werken of heel vroeg beginnen, dan brengt en haalt manlief. Prima verdeling dus.

Ochtenden

Op de dagen dat ik werk en Noud naar de opvang gaat, vind ik de ochtenden altijd behoorlijk pittig en stressvol.  Vaak pak ik het ochtendritueel op me, omdat ik altijd vroeg op ben. Ik vind het namelijk heerlijk om in alle rust even lekker te kunnen opstarten, met een bakje yoghurt en een kop koffie. Meestal zit ik rond half 7 in de ochtend beneden. Vaak smeer ik dan ook al de broodjes voor Noud en mijn eigen brood voor die dag. Daarna ga ik mezelf klaar maken en meestal wordt Noud rond die tijd ook wakker. Als hij nog niet wakker is, dan maak ik hem meestal rond 7.30 uur wakker. Vervolgens is het Noud klaar maken, naar beneden broodje eten, kop thee en dan jas, schoenen aan en naar de crèche.

Avonden

Ook de avonden zijn druk, want ik haal Noud meestal tussen 17.00 en 17.30 uur op. Soms wordt het nog later, als een afspraak op het werk bijvoorbeeld wat uitloopt of het erg druk op de weg is. Dan moet er nog eten gekookt worden. Op die dagen zorg ik daarom altijd voor eten wat makkelijk, snel te bereiden en toch gezond is. Afhankelijk wie als eerste thuis is, die kookt bij ons. Anders wordt het zo laat dat we pas eten. Op de dag dat hij bij oma is, hebben we sinds kort afgesproken dat Noud daar blijft eten. Anders wordt het helemaal laat, omdat ik altijd midden in de spits terug moet rijden.  Waar ik vaak de ochtenden op me pak, pakt manlief vaak de avonden op zich. Hij is vaak degene die Noud op bed brengt en het avondritueel doet.

 Hebben jullie ook een verdeling in de taken? En hoe ziet die er uit?

3 gedachten over “Hoe doen wij dat? 2 werkende ouders”

  1. Ik was fulltime thuisblijfmoeder en deed alles rondom de zorg voor de kinderen en het huishouden. Een klassieke taakverdeling dus. Inmiddels werk ik fulltime vanuit huis als blogger. De taakverdeling is ongeveer hetzelfde gebleven.

  2. Grootste taakverdeling bij ons zijn de ochtend- en avondshift, mijn man doet de ochtend, en ik de avond. Gezien we allebei full time werken, is dit het beste voor ons. Verder komt er een poetsman, zodat ik dit toch al niet meer hoef te doen 🙂
    Koken doe ik ook meestal.
    Nu het school is begonnen, is het wel wat moeilijker geworden, ik wil ons dochtertje nog niet in de opvang laten, dus start ik om 7u om dan om 15.20 te stoppen zodat ik op tijd aan de schoolpoort sta 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *