Hersenspinsels #3 – Autogedachten

16-12-29

Een nieuwe hersenspinsels. Dit keer niet een die in de nacht ineens mijn hoofd in kwam en me van mijn nachtrust af hield. Maar dit keer eentje die in de auto door mijn hoofd spinde. De auto is ook nog zo’n plek waar veel gedachten de revue passeren. Of dat nou helemaal goed is en of je dan helemaal alert bent is een tweede, maar ja, ik zit nu eenmaal veel in de auto voor mijn werk en heb dus veel de tijd om over van alles en nog wat na te denken. Vandaag deel ik mijn auto hersenspinsels.

Ik reed laatst op een N-weg naar een dorpje boven in Groningen. Ik rij daar wel vaker langs en ik heb me veel vaker verbaasd over de reclameborden die langs die weg staan. Ik heb ook al veel vaker op het punt gestaan om mijn gedachten daarover met iemand te delen, maar meestal tegen de tijd dat ik dan op bestemming was, was ik het eigenlijk alweer vergeten. De vraag is dan of de reclameborden nut hebben gehad, maar goed, dat is een andere vraag en dat is niet waar ik naar toe wil. Gisteren reed ik er dus langs en besloot ik het in mijn hoofd te houden om alsnog deze gedachten te delen. En dat is gelukt! Maar goed, die reclameborden dus. Je moet je zo voorstellen dat je in de auto rijdt op een N-weg waar je 80 mag. Vervolgens flits je langs wat reclameborden. Het eerste wat op die relameborden staat is 84, in koeieletters. Dan ben ik al getriggerd, wat 84? Nou blijkt dat het gaat om 84% die daar 80 rijden. Oké, vooruit. Maar daaronder staat vervolgens: download de app: N-zoveel veilig. En daar gaan mijn hersenspinsels over. Allereerst denk ik: wat is er in die app? Dan denk ik: ik wil hem downloaden. Maar… HOE DAN? Ik zit in de auto. Jongens, kom op! Ik mag niet mijn telefoon bedienen, terwijl ik aan het rijden ben. Ik wil het ook niet. En dan kan ik me voorstellen dat je denkt, maar dan download je die app toch gewoon op het moment dat je thuis bent? Jaahaa, dat zou ik ook wel willen op zich. Maar, zoals ik net al zei, dan ben ik het gewoon alweer vergeten.

Maar mijn punt dus: waarom, maar dan ook echt, waarom in godsnaam zet je als overheid zulke reclameborden langs de weg? Dat is toch vragen om telefoongebruik achter het stuur? Ik snap het niet. Ik snap het gewoon echt niet en dit moest al een tijdje van mijn hart! En ja, nu zit ik dit typen en denk ik: ik kan nu natuurlijk die app downloaden. Maar eigenlijk heb ik mijn nieuwsgierigheid nu al wel weer in de hand en download ik hem gewoon lekker niet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *