Heet, heter, heetst

Pfoei, jongens wat een hitte gisteren (maandag) zeg. Ik wil verder niet klagen natuurlijk, maar man… Ik kan er niet zo goed over. Benieuwd hoe wij zo’n warme dag door komen? Lees dan verder.Insmeren

Helpt niet echt voor de verkoeling, maar zorgt er wel voor dat je niet verbrand. Noud smeer ik op een zonnige dag geregeld in met een zonnebrandcreme van de Lidl. Ik las en hoorde laatst wat ophef over de verschillende crèmes en factoren. Wij hebben nooit iets anders dan die van de Lidl gebruikt en wij zijn tevreden.

Schaduw

Op zo’n warme dag als gisteren zorg ik voor voldoende schaduwplekken in de tuin. Wij hebben een tuin die volop in de zon ligt, dus we werken met een parasol. S middags zo tussen 3 en 4 komt er wat meer schaduw. Tussen 12 en 3 slaapt Noud meestal, dus dan is hij niet buiten en dat vind ik wel zo prettig.

Drinken

Vocht, vocht en nog eens vocht. Dat Noud op zo’n warme dag niet zoveel trek heeft, daar kan ik mee leven. Ik eet zelf ook een stuk minder. Maar vocht vind ik des te belangrijker. Noud drinkt niet altijd heel goed. Hij krijgt hier thee, water, melk en vaak 1 bekertje diksap. 3 keer raden wat meneer wel goed drinkt. Juist, de diksap. Op zo’n warme dag als vandaag krijgt hij dan soms wat meer diksap, omdat ik het belangrijk vindt dat hij voldoende vocht binnen krijgt.

Spelen met water

Yes! Kan natuurlijk niet ontbreken op zo’n warme dag. We hebben een super leuke watertafel voor Noud, wat ie heerlijk vindt om mee te spelen. Soms zet ik het babybadje buiten met een laagje water er in. We hebben ook een zwembad, maar gezien de tuinrenovatie leek ons dat nog niet zo handig om die nu op te zetten. We hebben vlakbij ook een zwemplas. Gisteren ben ik daar niet geweest, want daar is 0 schaduw. Ik vind het fijn dat Noud af en toe wel even in de schaduw zou kunnen, en zelf zit ik ook het liefst in de schaduw.

Slapen

Tja, en dan moet je nog slapen in die hitte. Noud slaapt desondanks best prima (klopt het gelijk even af). Hij ligt nu in bed met een luier om en slaapzak, want het was echt heel warm boven. Met iets minder warm, trek ik dan vaak nog een romper aan. Wordt hij s nachts toch een keer wakker, zorg ik er voor dat ik een flesje water voor hem heb, dat werkt vaak goed.

Hoe komen jullie de warme dagen door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *