Gezelschapsspellen

Ik schreef het al eens eerder een weekoverzicht. Wij zijn dol op spelletjes! En dan niet de computergames, maar echte gezelschapsspellen.  Geregeld organiseren wij dus ook een spelletjesavond, waarop de hele avond het spelletjesbord op tafel staat en er een bloedfanatieke competitie ontstaat. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete spellen.

Ticket to ride

Ja, die staat momenteel echt boven aan. Een superleuk spel, waarbij je tactisch, strategisch en een beetje geluk moet hebben. Ik merk wel dat hoe vaker je het spel speelt, je goed weet welke routes handig zijn om te houden en wat echte ‘prutroutes’ zijn. Net als dat je weet welke spoortjes handig zijn om gelijk in het begin al te claimen. Dus wellicht wordt het even tijd voor een andere versie of een uitbreiding.

Kolonisten van Catan

Oh jongens, wat heb ik dit veel gespeeld. Tot in den treure. Als echte fans hebben wij een serieuze Kolonisten van Catan koffer waar we ons spel + uitbreidingen in hebben zitten. Wij hebben volgens mij ook gewoon alle uitbreidingen zo ongeveer die er bestaan. De laatste tijd spelen we dit bijna nooit meer, het wordt tijd om het eens even onder het stof weg te halen. De favoriete uitbreiding en die we ook bijna altijd speelden was Steden en Ridders.

Kezen

Huh? Wat? Dat was ongeveer mijn eerste reactie toen ik hoorde van dit spel. Maar het bestaat echt én het is super leuk. Het is gewoon ouderwets ‘mens-erger-je-niet’ maar dan in een nieuw jasje. Je doet dit niet met dobbelstenen maar met kaarten. Dit spel kan je met zijn 4en of met zijn 6en doen. Tevens kun je in teams spelen of individueel. Mogelijkheden genoeg dus!

Quixxx

Een leuk en snel spel. Dit spelen wij vaak op vakantie. Doet misschien een beetje denken aan de ouderwetse yatzhee, maar het is toch net even anders. Hier moet je wel gewoon ongelooflijk veel mazzel mee hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *