Ergernissen in het verkeer

16-12-10

Oh jee. Dit is een blog, waar ik bij voorbaat al van denk: toen ik jonger was, riep ik altijd dat ik dit soort dingen nooit zou roepen. Maar nu ik al een aantal jaren mijn rijbewijs heb, merk ik dat ik me flink irriteer in het verkeer. Helemaal nu ik dagelijks op de weg ben voor mijn werk. Vandaag deel ik mijn 5 grootste irritaties in het verkeer.

Geen richting aangeven

Dit is werkelijk mijn allergrootste irritatie in het verkeer. Mensen, die knipperlichten zitten er niet voor de sier! Ik zie steeds vaker dat mensen geen knipperlicht aan doen.

Drukken

Mensen die het liefst door je heen willen. En dan wat heen en weer naar links en rechts achter je blijven drukken. De grootste irritatie vind ik als je zelf gewoon aan de maximale snelheid houdt.

Geen licht aan

Zag ik laatst dus een moeder met een kindje voor op de fiets zonder licht. Ik herhaal: zonder licht. Ik weet er kunnen 100.000 redenen zijn, waarom ze geen licht aan had, maar hallo. Met je kindje? Was overigens ook gelijk een noot voor mezelf: altijd reservelampjes in de luiertas!

Niet uitkijken

Zo de weg opknallen, zonder om je heen te kijken. Ik schrik me elke keer rot als zoiets gebeurd. Zoals op de snelweg: invoegen met 60 (dat snap ik sowieso al niet), terwijl ik met 120 aan kom rijden en geen kant op kan. Of gewoon gaan inhalen, zonder kijken of er iemand naast je zit. Yo, er zijn meer mensen op de wereld.

Asociaal rijgedrag

Sommigen zeggen: brutalen hebben de halve wereld. Maar er zit een verschil tussen brutaal en asociaal. Sommige mensen vinden dat ze het alleenrecht hebben op de weg en overtreden daarmee alle regels en worden nog boos ook als je op hun manier hun blokkeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *